Hükümlüler Hem Kuş Kafesi Hem De Sıra Üretiyor

Son Güncelleme:

Şanlıurfa Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki mahkûmlar tarafından yapılan eserler, Adliye'de açılan sergide sergilenmeye başlandı.

Hükümlülerin yaptıkları serginin açılışında konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, "Biz, Şanlıurfa Akçakale Açık Ceza Evi İnfaz Kurumu olarak Orman Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız bir protokol ile 5 Bin civarında ormanlara kuş kafesi ağaçlara asılmak üzere kuş kafesi üretiyoruz. Yine Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız protokol ile öğrenci sırası yapıyoruz" dedi.

Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki mahkûmlar tarafından yapılan eserler, Adliye'de açılan sergiden sergilenmeye başlandı. Cezaevinde bulunan atölyelerde yapılan el emeği, göz nuru ahşap ve bakır ürünler dün görücüye çıktı. Adliye girişindeki salonda açılan sergide sergilenen ürünlerin sergisinin açılışını Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş yaptı. Yapılan ürünler sergide satılarak, gelirleri mahkûmlara verilecek. Serginin açılışına Başsavcı Uğurhan Kuş'un yanı sıra Cezaevi Savcısı Orbay Bahri Ulgar, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya, Adalet Komisyonu Başkanı Hasan Çevik, savcılardan Mehmet Ali Korkmaz, Mahmut Badıllı, Ahmet Ören katıldı.

'BU TÜR FAALİYETLERLE HÜKÜMLÜLERİ ASLINDA TOPLUMA HAZIRLIYORUZ'
Sergide konuşan Cumhuriyet Başsavsıcı Uğurhan Kuş, bu tür faaliyetlerin kamuoyu tarafından önemli olduğunu söyleyerek, "Akçakale açık cezaevi infaz kurumundaki hükümlülerin el emeği göz nurlarıyla yaptıkları eserlerin sergisini açmış bulunuyoruz. Buradaki çalışmaların hepsi el emeğidir, hükümlülerimizin 10 gün, 5 gün hatta 1 ay boyunca uğraşarak bizzat üzerinde çalışarak ürettikleri ürünlerdir. Hükümlülerimizi tebrik ediyorum, bu çalışmalar tabi hükümlülerin rehabilitasyon adına bizim desteklediğimiz ve önemsediğimiz faaliyetler çalışmalardır. Bu tür faaliyetlerle hükümlüleri aslında topluma hazırlıyoruz, cezaevinden çıktıklarından sonra bu tür faaliyetleri devam ettirmeleri için desteklerimiz oluyor ve devam edecektir. Tabi bu sergilerin kamuoyu tarafından bilinmesi büyük önem arz ediyor, çünkü hükümlülerin ne yaptıklarını, içerde nasıl vakit geçirdiklerini bilmesi kamuoyu tarafından çok önemlidir. Şu anlamda olayın 2 yönü var, hükümlülerimizi cezaevinde rehabilite ediyoruz hem de dışardakilerin hükümlülerin nasıl zaman geçirdiklerini bilmeleri açısından güzel bir faaliyet. Burada elde edilecek gelirler tamamen hükümlülerin kendilerinindir, hükümlülerin kendi yaptıkları ürünlerin gelirini kendileri alıyorlar. Dolayısıyla kendilerine bir katkısı oluyor" dedi.

HEM KUŞ KAFESİ HEM SIRA ÜRETİLİYOR
Başsavcı Uğurhan Kuş, Orman Bölge Müdürlüğü ile yaptıkları protokol kapsamında kuş kafesi ürettiklerini söyledi. Kuş,"Biz, Şanlıurfa Akçakale açık Ceza Evi İnfaz Kurumu olarak Orman Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız bir protokol ile 5 Bin civarında ormanlara kuş kafesi ağaçlara asılmak üzere kuş kafesi üretiyoruz. Yine Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız protokol ile öğrenci sırası yapıyoruz, bunlar tabi işin hem sosyal hem de ekonomik boyutu. Geliri olan tabi hükümlüleri Cezaevi infaz kurumunun iş yurtlarının ekonomik anlamda destekleyen projeler, aynı zamanda hükümlülerimiz içerde boş vakitlerini bu atölyelerde çalışarak geçiriyorlar. Hem ekonomik olarak para kazanıyorlar, harçlıklarını kazanıyorlar, sigortaları yatırılıyor, diğer taraftan da iş yurtlarımız bu anlamda bir ekonomik icraat yürütüyor" şeklinde konuştu. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci