İran Devrim Muhafızları Komutanı: IŞİD'in Yenilgisi Obama'yı Bile Şaşırttı

Son Güncelleme:

İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi, terör örgütü IŞİD'in "Irak'taki yenilgisinin" ABD Başkanı Barack Obama'yı bile şaşırttığını söyledi.

IŞİD ile mücadele konusunda öne çıkan ülkelerden olan İran, Kasım Süleymani'yle Ortadoğu'yu parmağında çeviren ülke olarak biliniyor. İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı, IŞİD'in Irak'ta terör eylemlerine başladığından beri hiç bir ülkenin İran gibi hızla Irak halkının yardımına koşmadığını belirtti. İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi, terör örgütü IŞİD'in "Irak'taki yenilgisinin" ABD Başkanı Barack Obama'yı bile şaşırttığını savundu.

IŞİD'İN YENİLGİSİ OBAMA'YI BİLE ŞAŞIRTTI

Devrim Muhafızları'na bağlı Gönüllü Güvenlik Güçleri'nin (Besic) internet sitesinde yer alan habere göre, Caferi, Irak'ta IŞİD'in mağlubiyetinin, dünyayı hatta ABD Başkanı Barack Obama'yı bile "şaşkına çevirdiğini" öne sürdü.

"SADECE İRAN IRAK HALKININ YARDIMINA KOŞTU"

"Uzun vadeli planı olan IŞİD'in yenilmesi dünyayı hatta Obama'yı bile hayrete düşürdü" diyen Caferi, "IŞİD, Irak'ta terör eylemlerine başladığında hiçbir ülke İran gibi kararlılıkla Irak halkının yardımına koşmadı. Sadece İran, Irak halkının yardımına koştu" ifadelerini kullandı.

İRAN'IN ORTADOĞU'DAKİ KILICI: KASIM SÜLEYMANİ

IŞİD ile mücadele konusunda bölgede İran'ın etkisi önemli rol oynadı. Afganistan'dan Irak'a, Suriye'den Lübnan'a kadar hissedilen bu etkinin arkasında ise İran-Irak savaşından bu yana ülkesinin bölge politikalarını belirleyen Kâsım Süleymani vardı. Süleymani'nin Irak'ın farklı noktalarından, kimi zaman Irak ordusuyla, kimi zaman Şii milislerle, kimi zaman ise peşmerge ile cephede çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. Süleymani, 30 yıllık aradan sonra ağarmış saçlarıyla yeniden Irak'ta, cephede görüntü verdi. Süleymani için "Ortadoğu bu adamın parmağında dönüyor!" yorumları yapılıyor.


Süleymani Bedir Tugayları Komutanı Hadi Emiri ile Irak'ta cephede. Bedir Tugayları 1982'de Irak'ta İran adına Şii'leri örgütlemek için kuruldu.

Kaynak: AA