İran Günlük Petrol Üretimini 4,75 Milyon Varile Yükseltmek İstiyor

Son Güncelleme:

İran Endüstri, Madencilik ve Ticaret Bakan Yardımcısı Mansur Moazami, " Enerjide gelecek 20 yılı için planlarımız var. Hedeflerimizden önde gelenlerinden biri de günlük 3,8 milyon varil olan petrol üretimimizi 4,75 milyon varile yükseltmek" dedi.

İran Endüstri, Madencilik ve Ticaret Bakan Yardımcısı Mansur Moazami, " Enerjide gelecek 20 yılı için planlarımız var. Hedeflerimizden önde gelenlerinden biri de günlük 3,8 milyon varil olan petrol üretimimizi 4,75 milyon varile yükseltmek" dedi.


Moazami, Norveç'in Stavanger şehrinde düzenlenen ONS 2016 Uluslararası Enerji Konferansı'nda, yaptırımlar sonrasında İran'ın doğalgaz ve petrol piyasasına dönüşü hakkında değerlendirmelerde bulundu.


İran'ın önümüzdeki 20 yılda hedeflerinin dört ana eksen üzerine yoğunlaşacağını ifade eden Moazami, şöyle konuştu:


"Birinci hedefimiz 2025 itibarıyla bulunduğumuz bölgenin en büyük petrokimya ürünleri üreticisi olmak. İkincisi, 2025'in sonunda dünya petrol talebinin yüzde 7'sinin İran tarafından karşılanacağını düşünüyoruz. Zaten hedeflerimizden önde gelenlerden biri de günlük 3,8 milyon varil olan petrol üretimimizi 4,75 milyon varile yükseltmek. Üçüncüsü, 2025 itibarıyla yüzde 8 ila 10'luk bir payla dünyanın üçüncü doğalgaz üretici ülkesi olmak. Dördüncüsü ise bölgemizde petrol ve doğalgaz teknolojisi konusunda birinci sırada yer almak."


Kaynak: enerjienstitusu.com