İş Adamlarının Sakız Adası Ziyareti

Son Güncelleme:

Ömür Şamlı, Yunanistan'ın Küresel Kriz Döneminde Türkiye ile Beraber Hareket Etmiş Olması Halinde Şimdi Yaşadığı Ekonomik Sıkıntıları Yaşamamış Olacağını Söyledi.

Ege Bölgesi Türk-Yunan Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜYSİAD)Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Şamlı, Yunanistan'ın küresel kriz döneminde Türkiye ile beraber hareket etmiş olması halinde şimdi yaşadığı ekonomik sıkıntıları yaşamamış olacağını söyledi.


Ticari görüşmeler yapmak üzere 22 kişilik kafile ile Yunanistan'ın Sakız Adasına iki günlük ziyaret gerçekleştireceklerini anlatan Şamlı, 'Yıllardır birbirine ön yargı ile yaklaşan iki ülke halkı son dönemde çok iyi ilişkile içinde. Bu kadar birbirine yakın iki ülkenin insanları ticari ilişkilerini daha da çok geliştirmeli. Artık içki içip horon tepme zamanı değil, iş yapma zamanı' dedi.


Sakız Adası ziyaretleri sırasında gıda sektöründen mobilya sektörüne kadar bir çok konuda görüşmeler gerçekleştireceklerini de sözlerine ekleyen TÜYSİAD Başkanı Ömür Şamlı, Sakız Adası ziyaretinden sonra Yunanistan'ın Selanik şehrinde de temaslarda bulunacaklarını kaydetti.


(DHG-SY-NÖZ) - İZMİR

Kaynak: AA