İsveç'in Ankara Büyükelçisi Wahlund, Eskişehir'de

Son Güncelleme:

Wahlund ve İsveç Kültür Ataşesi Erşahin, kültür sanat alanlarında iş birliği yapmak için Eskişehir’e geldi

İsveç'in Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund ve İsveç Kültür Ataşesi Suzi Erşahin, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i makamında ziyaret etti.


Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şefi Ender Sakpınar'ın hazır bulunduğu ziyarette, kültür, sanat ve eğitim başta olmak üzere iki ülke arasında ilişkilerin geliştirilmesi, ortak projelerin üretilmesi, üniversiteler ile ilgili iş birliği konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.


Wahlund, Eskişehir'de "İsveç Filmleri Festivali" düzenlenmesi ve gerçekleştirilecek çocuk festivalleri ile diğer sanat etkinliklerine de ülke olarak katılmak istediklerini belirtti.


Bu talepleri memnuniyetle karşıladıklarını belirten Büyükerşen, konuklarına belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. - Eskişehir

Kaynak: AA