Kalaycıoğlu Kupalara Ambargo Koydu

Son Güncelleme:

PTT Kadınlar Türkiye Kupası finalinde Hatay Büyükşehir Belediyespor'u 86-79 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan Yakın Doğu Üniversitesi Basketbol Takımı'nın başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu, başarılı kariyeriyle dikkati çekiyor.

Kalaycıoğlu, 2016-2017 sezonu başında sözleşme imzaladığı  bordo-beyazlı takıma şu ana kadar 5 kupa kazandırarak, önemli bir başarı  yakaladı.
Yakın Doğu Üniversitesi, tecrübeli başantrenör yönetiminde 2 Türkiye  Kupası, birer kez de FIBA Avrupa Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Bilyoner.com  Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi şampiyonlukları yaşadı.
Zafer Kalaycıoğlu, başantrenörlük kariyerinde Galatasaray ve Fenerbahçe ile lig, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası zaferleri de elde  etti.
Türkiye Kupası'nı 11. kez kazandı
Zafer Kalaycıoğlu, başantrenörlük kariyerinde Türkiye Kupası'nda 11.  kez şampiyonluk ipini göğüsledi.
Yakın Doğu Üniversitesi ile üst üste 2. kez Türkiye Kupası'nı kazanan  deneyimli başantrenör, bu kupada diğer şampiyonluklarını Fenerbahçe ve  Galatasaray ile yaşadı.
Kariyerinde 28 şampiyonluk elde etti
Zafer Kalaycıoğlu, başantrenörlük kariyerinde kazandığı kupa sayısını  28'e çıkardı.
Tecrübeli başantrenör, kadın basketbolunda Fenerbahçe ile 14,  Galatasaray ile 7, Yakın Doğu Üniversitesi ile de 5 kupa kazandı.
Kalaycıoğlu, erkek basketbolunda ise Emlak Bankası ve Kayseri Meysu  ile birer kupa kaldırdı. Kalaycıoğlu, bir alt ligde şampiyonluk yaşayarak bu  takımları üst lige taşıdı.
Ligde lider, Avrupa'da ise çeyrek final oynayacak
Zafer Kalaycıoğlu yönetimindeki Yakın Doğu Üniversitesi, geride kalan  sezonda şampiyon olduğu Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde şu an  lider durumda bulunuyor.
Bordo-beyazlılar, bu sezon çıktığı 18 maçta sadece 1 kez sahadan  mağlup ayrıldı. Yakın Doğu Üniversitesi, tek mağlubiyetini ligin ilk yarısında  Fenerbahçe'ye karşı sahasında yaşadı.
Yakın Doğu Üniversitesi, FIBA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'nin de yer  aldığı 8 takımlı B Grubu'nu 12 galibiyetle lider tamamlayarak, çeyrek finale  yükseldi.
Çeyrek finalde Fransa'nın Bourges Basket takımıyla eşleşen  bordo-beyazlılar, rakibini elemesi durumunda adını Dörtlü Final'e yazdıracak.
"En büyük hedefimiz Dörtlü Final'e kalmak"
Zafer Kalaycıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada en büyük  hedeflerinin FIBA Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kalmak olduğunu belirtti.
İç saha maçlarını FIBA izin vermediği için Kuzey Kıbrıs Türk  Cumhuriyeti'nde (KKTC) oynayamayan Yakın Doğu Üniversitesi'nin deneyimli  başantrenörü, "Geçen sezon FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nı kazanarak Kıbrıs Türk  halkına yapılan bu ambargoları delmek için ilk ve önemli adımı attık. Yakın Doğu  Üniversitesi'nin ismini zirveye taşıdık. Dörtlü Final'e kalarak bu büyük adımı  biraz daha geliştirmiş olacağımıza inanıyorum. En büyük hedefimiz Dörtlü Final'e  yükselmek. İnşallah Dörtlü Final'e kalarak, Kıbrıs Türk halkına bir gurur daha  yaşatırız." diye konuştu.
2018 PTT Kadınlar Türkiye Kupası'yla Yakın Doğu Üniversitesi'nde 5.  şampiyonluğunu yaşadığını hatırlatan Kalaycıoğlu, "Yakın Doğu Üniversitesi'nin  şimdiye kadar final oynayıp da kaybettiği hiçbir kupa olmadı. Kadın basketbolunda  marka olan Yakın Doğu Üniversitesi'ni en iyi şekilde temsil ettiğimize  inanıyorum. Kıbrıs Türk halkı müthiş bir şekilde bizi destekliyor ve takip  ediyor.  Onlara sevgi ve saygılarımızı sunuyorum. Sahada gösterdiği müthiş  mücadeleden dolayı takımımla gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Skorer