Safranbolu'nda Kokusundan Esinlendi, Üzümden Kolanya Üretti

Son Güncelleme:

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bir girişimci, kokusundan esinlendiği ilçeye özgü çavuş üzümünden kolonya yaptı.

ERSİN TURAN - Tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu'da bir girişimci, kokusundan esinlendiği ilçeye özgü çavuş üzümünden kolonya yaptı.


İlçede kozmetik ürünleri satan Hüsnü Özdemir,  en kaliteli sofralık üzümler arasında gösterilen, ve Safranbolu'da 891 dekar bağ alanında yetiştirilen çavuş üzümünden kolonya üretti.


Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üzümden üretilmiş kolonyaları yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunduklarını anlatarak, kolonyaların yoğun talep gördüğünü söyledi.


Çavuş üzümünün etrafa çok hoş bir koku yaydığını belirten Özdemir, "İlçede dünyanın en kaliteli üzümleri köylerdeki çiftçiler tarafından özenle ve büyük zahmetlerle yetiştiriliyor. Her yıl ilçemizde bu üzümün hasat zamanı şenlikleri yapılır. Sürekli kokusundan etkilenirdim. Bir gün Rize'de hamsi kolonyası yapıldığını duydum. 'Neden çavuş üzümünün de kolonyası olmasın' dedim ve kolları sıvadım" diye konuştu.


Özdemir, ilçede daha önce dünyanın en pahalı bitkisi safrandan kolonya ürettiklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:


"Üzümler belirli aşamalardan geçirildikten sonra kolonya imal eden firmalara gönderiyoruz. Burada kolonya son halini alıyor. İlçemize özgü tasarımların bulunduğu kutularda müşterilerimize ulaştırıyoruz. Dünyanın dört bir tarafından Safranbolu'ya gelen turistler kolonyaya büyük ilgi gösteriyor."


Özdemir, müşterilerin taleplerine göre üzüm çavuşunun parfümünü de üretilebileceğini ifade etti. - Karabük

Kaynak: AA