Kosova'da Uluslararası Expokos Fuarına İlgi
Kosova'nın en prestijli uluslararası fuarlarından EXPOKOS fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.400 firma katılıyor.fuarın, hem katılımcı ülkeler hem de katılımcı şirketler açısından önemli bir seviyeye ulaştığını belirtti.
Kosova'nın en prestijli uluslararası fuarlarından EXPOKOS fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.
"CEO-Congress & Event Organization" tarafından düzenlenen EXPOKOS 2013 uluslararası fuarına 20 ülkeden
400 firma katılıyor. Fuarın açılışını yapan "CEO-Congress & Event Organization" CEO'su Bekim Xhafa, 12'inci yılnı dolduran
fuarın, hem katılımcı ülkeler hem de katılımcı şirketler açısından önemli bir seviyeye ulaştığını belirtti. Fuarın, bölgedeki ekonomik ilişkilere canlılık kazandıracağına inandıklarını belirten Xhafa, "Ülkeleri birbiriyle birleştiren ticari ve ekonomik ilişkilerin daha da güçlenmesini bekliyoruz" dedi.
Başkent Priştine'de düzenlenen fuarda, teknoloji ve enerjiden inşaat malzemelerine kadar çeşitli ürünler teşhir ediliyor. Fuar, Balkanlar ve daha geniş çapta ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve ülkeler arasında ticaret hacminin artırılmasını amaçlıyor. Fuara Türkiye, Slovenya, Hırvatistan, Yunanistan, Almanya, Arnavutluk gibi bölgenin önemli ülkelerinden firmalar katılıyor.
Fuara ilk defa katılan Kayseri merkezli Formal Alüminyum şirketinin Pazarlama Müdürü Semih Sinan, üretimin yüksek miktarlarda olmaması nedeniyle Balkan ülkelerinin kendileri için çok önemli ülkeler olduğunu söyledi. "Ürünlerimizi en iyi pazarlayabileceğimiz ülkeler olarak Balkan ülkelerini görüyoruz" diyen Sinan, hedeflerinin Balkan ülkelerinde yeni müşteriler bulmak olduğunu kaydetti.
Fuarın, 18 Mayıs'a kadar açık olacağı belirtildi. - PRİŞTİNE