Mahçupyan: Yolsuzluklar Tamamen Palavra Değil

Son Güncelleme:

AK Parti seçmeninin yolsuzluk yapıldığına inandığını savunan Etyen Mahçupyan "Tamamen palavra değil. Seçmen darbe tehlikesinden kurtulmak için göz yumdu" dedi.

CNN Türk ekranlarında yayınlanan 'Şirin Payzın ile Ne Oluyor?' programına katılan Başbakanlık Başdanışmanı Etyen Mahçupyan 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu ve AK Parti seçmeninin konuya bakış açısıyla ilgili çok dikkat çekici tespitlerde bulundu. Mahçupyan AKP seçmeninin yolsuzluklara inandığını fakat rasyonel bir tercih yaptığını savundu.

"YOLSUZLUKLAR TAMAMEN PALAVRA DEĞİL"

Mahçupyan, yolsuzluk hakındaki görüşlerini şöyle ifade etti: "Yolsuzluklar tamamen palavra değil var. Ama insanlar terazinin bir kefesine bunu koyduğu zaman ve diğer kefesine de 17-25 Aralık'ta neler olduğunu koydukları zaman ikincisinin çok daha tehditkar olduğunu düşünüyorlar ve yolsuzluklar sıradanlaşıyor.

"DARBE TEHLİKESİNDEN KURTULMAK UĞRUNA..."

Yolsuzlukların üstüne gitmek uğruna darbe tehlikesini göze almak istemediler. Tersine darbe tehlikesinden kurtulmak uğruna bir süre daha yolsuzluğu taşımaya razı oldu. İki kötü vardı iki kötü arasından birini seçmek zorunda kaldı. Rasyonel bir tercih yaptı ve böyle tercih yapacağı çok belliydi. Türkiye çok ciddi bir dönüşüm geçiriyor. 10 senedir kazandığını bir hamlede kaybetmeye hiç razı değil."

Kaynak: Haberler.Com