Mehmet Ağar Cezaevinde(2): "Hiç Kimseye Kırgınlığım, Kızgınlığım Yok"

Son Güncelleme:

Susurluk Davası kapsamında cezası onanan Mehmet Ağar, Yenipazar K1 Tipi Ceza İnfaz Kurumu'na teslim oldu Susurluk Davası kapsamında cezası onanan Mehmet Ağar, Yenipazar K1 Tipi Ceza İnfaz Kurumu'na teslim oldu.

Susurluk Davası kapsamında cezası onanan Mehmet Ağar, Yenipazar K1 Tipi Ceza İnfaz Kurumu'na teslim oldu Susurluk Davası kapsamında cezası onanan Mehmet Ağar, Yenipazar K1 Tipi Ceza İnfaz Kurumu'na teslim oldu. Huzur içinde olduğunu belirten Ağar, milleti üzecek bir davranışı olmadığını belirterek, kırgın olmadığını da sözlerine ekledi.


Susurluk Davası kapsamında 5 yıl hapis cezası Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onanan ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında yakalama emri çıkartılan eski Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar, hapis yapacağı Yenipazar K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim oldu. Cezaevine sivil plakalı bir araçla gelen Ağar, cezaevine girmeden önce basın mensuplarına huzur içinde olduğunu, milleti üzecek bir davranışı olmadığını ve kırgın olmadığını belirtti. Cezaevine gelişinde bir grup vatandaş tarafından karşılanan Ağar, "Böyle bir tecelli olduysa önce Allah'tan sonra milletten gelmiş kabul ederiz. Bizim meselemiz Türkiye'nin meselesidir. Türkiye'nin geleceği 75 milyonun kardeşçe birlikte huzur içinde yaşamasıdır. Onun dışında hiçbir gayemiz olmadı" diye konuştu.


-"MİLLETİMİ, SEVENLERİMİ ÜZECEK BİR DAVRANIŞIM OLMADI"-


Milleti, sevenlerini üzecek, mahcup edecek bir davranışının olmadığını belirten Ağar, "Terörle mücadelede devlete yardımı olacaksa bunu bir görev olarak görüyorum" dedi. Hemşehrilerinin yakın ilgisiyle huzur içinde olduğunu ifade eden Ağar, bir basın mensubunun "kırgınlığınız var mı?' sorusuna, "Hiç kimseye kırgınlığım, kızgınlığım yok" yanıtını verdi. Açıklamanın ardından Ağar, cezaevine girdi.


Adalet Bakanlığı, Mehmet Ağar'ın 5 yıllık hapis cezasının onanmasının ardından avukatlarının başvurusu üzerine, Ağar için Bodrum'da yaşayan ailesine yakın, güvenlikli bir cezaevi arayışına girmişti. Bakanlık yetkilileri, Bodrum'a en yakın cezaevleri arasında güvenlikli cezaevi olarak belirlenen Aydın'daki Yenipazar Cezaevi'nde inceleme yaptı.


Yapılan inceleme sonucunda Ağar'ın, Yenipazar K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na konulmasına karar verildi. İlçe tipi cezaevi olan Yenipazar Cezaevi'nde, 4 koğuş ve 2 disiplin hücresi bulunuyor. Kadın ve çocuk hükümlüler için ayrı bölmeleri, kütüphane ve konferans salonu da olan cezaevi 42 kişilik ancak 60 kişi barındırılabilecek kapasiteye sahip. (ANKA/SON)


(YE/ZHR) - Ankara

Kaynak: ANKA