Menteşe'de 25 Ton Kireç Dağıtıldı

Son Güncelleme:

Menteşe Belediyesi 5 Haziran Dünya çevre günü etkinlikleri kapsamında geleneksel hale getirdiği ücretsiz kireç dağıtımını bu yıl da yineledi.

Menteşe Belediyesi 5 Haziran Dünya çevre günü etkinlikleri kapsamında geleneksel hale getirdiği ücretsiz kireç dağıtımını bu yıl da yineledi. Kentsel SİT alanındaki mahallelerde yapılan kireç dağıtımında Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güven hem kireç dağıttı, hem de mahalle sakinleri ile badana yaptı. Menteşe Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Güven, "İlçemizde evlerin ve bacalarımızın beyaza boyanması uzun yıllardır yapılan bir gelenek. Evlerimizden bacalarımıza kadar beyaza bürünen Menteşemiz, temizliği ile de ilçemize ziyarete gelen turistlerin dikkatini çekiyor. Beyaz badana aynı zamanda ilçemizin temizliğini gösteriyor. İsmet İnönü bir Muğla ziyaretinde, Cumhuriyet Meydanı'nda Muğlalılara seslenirken, 'Evlerinin bacalarına kadar temiz ve beyaz Muğlalılar' demiştir. Vatandaşlarımız da bu konuda çok duyarlı. Bu anlamda Menteşe halkına da göstermiş oldukları bu hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.


25 Ton Ücretsiz kireç dağıtımının yapıldığı Kentsel Sit Alanında, Başkan Yardımcısı Mehmet Güven mahalle sakinleri ile birlikte badana yaptı. - MUĞLA

Kaynak: İHA