MHP Gaziantep İl Başkanı Taşdoğan Açıklaması

Son Güncelleme:

MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, göçle artan nüfusun gelecek yıllarda Gaziantep için sorun olabileceğini söyledi.

MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, göçle artan nüfusun gelecek yıllarda Gaziantep için sorun olabileceğini söyledi.


Taşdoğan, il binasında düzenlediği basın toplantısında, Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle ülkelerinden kaçan insanların Türkiye'ye sığındığını hatırlattı. Sığınmacıların önemli kısmının da Gaziantep'te yaşadığını vurgulayan Taşdoğan, "Göçle artan nüfus gelecek yıllarda Gaziantep için sorun olabilir. Bunun dışında idarecileri, olası göç dalgasına karşı çözüm masası kurmaya davet ediyoruz" diye konuştu.


Gaziantep'in, hala Suriye'den ve terör olaylarının yaşandığı doğu illerden göç aldığını belirten Taşdoğan, bu durumlara ilişkin herhangi bir tedbir alınmadığını savundu.


Taşdoğan, sığınmacılar ve göçle ilgili yaşanacak sorunlara çözümüne her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.


Kentte son yıllarda stüdyo dairelerin çoğaldığını anlatan Taşdoğan, "Bu dairelerin kötü amaçlı kullanıldığını düşünüyoruz ki vatandaşlarımız bu durumdan şikayetçi. Parti olarak bu binaların sadece sadece üniversite civarında yapılarak, kimliği bulunan öğrencilere kiralanmak üzere güvenliği yüksek bir yapı inşa edilmesini öneriyoruz" dedi.


Taşdoğan, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünü kutladı.

Kaynak: AA