Mirefe Süt ve Ürünleri Fabrikası 2 Ay Sonra Açılacak

Son Güncelleme:

Mirefe Adıyla Malatya'da Günlük Süt ve Süt Ürünlerinin İmal Edileceği Fabrika İki Ay Sonra Faaliyete Geçecek.

Mirefe adıyla Malatya'da günlük süt ve süt ürünlerinin imal edileceği fabrika iki ay sonra faaliyete geçecek.


Yaşam Gıda Süt Ürünleri, kapasite geliştirme projesi kapsamında, Dağıstanlı grup tarafından yapımı üstlenilen fabrikanın kısa süre içerisinde üretime geçilebilmesi için Bulgaristan'dan özel ekip getirildi. Sekiz saatte 150 ton süt üretimi yapacak olan fabrikayla ilgili bilgiler veren Dağıstanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Dağıstanlı, peynir ve kaşar ünitesinin kurulduğunu, günlük süt üretimiyle hizmet vereceklerini söyledi.


Dağıstanlı, fabrikada 35 çeşit peynir üretimi yapılacağını belirterek, "Peynir üretimi için Türkmenistan'dan özel usta getirdik. Oluşturduğumuz ünitelerde günlük süt, yoğurt, ayran ve tereyağı üretimi yapacağız. Üretimi yapılan süt ürünlerinde katkı maddesi bulunmayacak. Saatte 7 bin 200 paket ayran üretimi yapılacak" dedi.


70 kişiye iş istihdamı sağlanacağını da ifade eden Dağıstanlı, "Fabrikanın bütün hammaddesini Malatya'dan sağlayacağız. Özellikle köylerden alacağımız sütü işleyerek, Malatya ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.


Malatya'nın markası Mirefe adıyla çıkacak olan süt ve süt ürünleri için çalışmaların hızla sürdürüldüğünü kaydeden Dağıstanlı, "Bulgaristan'dan özel ekip getirdik. Bütün malzemeler Avrupa standartlarında sipariş edildi. 4 kilometre boru döşendi. Bu konuda hijyen için en iyi malzemeler kullanılıyor" diye konuştu.


Dağıstanlı, ayrıca Malatya'da ilk olarak, günlük üretilen taze sütlerin dağıtım için hazırlanan özel araçlarla evlere bırakılacağını ifade etti.


(NA-OÇ-Y) 18.03.2008 16:52 TSİ

Kaynak: İHA