NASA Açıkladı: Mars'ta Atmosfer Milyarlarca Yıl Önce Yok Oldu

Son Güncelleme:

NASA, Mars'ta karbondioksit ağırlıklı atmosferin milyarlarca yıl önce Güneş fırtınaları sebebiyle yok olduğunu açıkladı.

MAVEN misyonu kapsamında toplanan bulguların sonuçlarını açıklayan NASA, Mars'ın karbondiyoksit ağırlıklı atmosferin bundan milyarlarca yıl önceki bir Güneş fırtınası nedeniyle parçalandığını duyurdu.

TUZLU SU BULUNMUŞTU

Bu keşif, bir zamanlar Dünya benzeri bir gezegen olan Mars'ın nasıl soğuk ve çölleşmiş bir gezegen haline geldiği konusunda büyük ipuçları veriyor. NASA, Mars'ta sıcak aylarda akan tuzlu su bulunduğuna dair çok güçlü kanıtlara ulaşıldığını açıklamıştı.

İşte NASA'dan yapılan o açıklamalar:

NASA yapmış olduğu açıklamada, Mars'ın daha önce Dünya'nınkine benzer bir atmosferi olduğunu ancak Güneş'in manyetik rüzgarıyla bu atmosferin yok olduğunu duyurdu.

SUYUN OLUŞUMUNA İMKAN VERİYORDU

Astronot Grunsfeld ise "Mars sıvı haldeki suyun varlığına imkan veren kalın, sıcak atmosfere sahipti gibi görünüyor" dedi.

Bu keşif, bir zamanlar Dünya benzeri bir gezegen olan Mars'ın nasıl soğuk ve çölleşmiş bir gezegen haline geldiği konusunda büyük ipuçları veriyor.

Ayrıca NASA Mars atmosferindeki manyetik rüzgar aşınmasını resmeden bir grafiği web sitesinde paylaştı