Osmangazililer Belediye İlgisizliğinden Şikayetçi
Bursa'nın Hisar İçerisindeki En Eski Mahallesi Osmangazi'ye, Belediyeler ve Tedaş Gereken İlgiyi Göstermiyor.
Bursa'nın Hisar içerisindeki en eski mahallesi Osmangazi'ye, belediyeler ve TEDAŞ gereken ilgiyi göstermiyor.
Osmangazi Belediyesi'nin tarihi surları ve sarayları ortaya çıkartma çalışmalarını yürüttüğü Osmangazi Mahallesinde, alt ve üst yapı çalışmalarında yeterli ilgi gösterilmiyor. Osmangazi Mahallesi sakinleri, "Satı caddesinde yeni inşaat ruhsatı sebebiyle binlerce kişinin kullandığı yol kapatıldı. Bir ana okulunun bahçesinden 2-3 metrelik kısım kamulaştırılmadığı veya yola taşan binaya ruhsat verildiği için caddenin kapatılmasına anlam veremiyoruz. Belediyeye vatandaşlar ve muhtarlığın, Satı caddesinin ulaşıma açılması için yaptığı müracatlarda hiç bir gelişme kaydedilemedi. Mahallede 1 ay önce Telekom'un kablo tv için kazdığı sokaklar toz toprak içerisinde duruyor. BUSKİ'nin 2-3 caddede yüz yıllık kanalizasyonu yenilemek için başlatacağı çalışmada Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma kurulu ile arasındaki yazışmalar tamamlanmadığı için gerçekleşmiyor. BUSKİ bölgenin arkeolojik sit olduğu için elle kazı yapılması istenmesi üzerine kanalizasyonu yenilemekten vazgeçti. Kurul, muhtarlığın talebi ile sonra bu kararının titizlikle iş makinası ile yapılabileceğine karar vermesine rağmen, bu defada BUSKİ yetkilileri iş programdan çıktı diye alakadar olmuyorlar. Bursa'nın gözbebeği, Hisar içerisinde şehrin en eski mahallesi ilgisizlikten toz toprak içerisinde duruyor. Tedaş geçen yıllarda Hisar içerisinde eski elektrik şebekesini yer altına alacaktı. Alattin Mahallesinde bazı yerler yapıldı, ancak Hisar içerisindeki yer altına alma çalışmaları unutuldu. Muhtarlıkta bürokratik işlerin takibi konusunda mahallenin ağırlığını bürokratlara hissettiremiyor" dedi.
Vatandaşlar, Osmangazi Belediyesi'nin Oruçbey Türbesi üzerindeki evi kamulaştırıp, anıt mezar inşaatını kuruldan geçirerek başlatmasının mahallerindeki dikkate değer tek çalışma olduğunu belirtti.
Lamii Çelebi, Nakkaş Ali, Oruçbey, Satı Fatih, Çırağ Bey, Veledi Yaniç gibi ünlü şahsiyetlerin kabirlerinin bulunduğu Osmanlı'nın ilk mahallerinden Osmangazi Mahallesi, ilçe ve büyükşehir belediye başkanlarının özel ilgisini bekliyor. Mahalle sakinleri, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden de projesi Osmangazi Belediyesi tarafından hazırlanan Nakkaş Ali Mescidinin inşaat ihalesini bir an önce yapmasını, Lami Çelebi haziresini de düzenlemesini bekliyor.
(İRF-OMR) 18.05.2008 13:13 TSİ