Sağlık Bakanlığı."Bakan Akdağ'ın Dün Katıldığı Toplantıda 'Gazze'ye Bir Günde Ulaştırılacak Yardımı...

Son Güncelleme:

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın dün katıldığı bir toplantıda "Gazze'ye bir günde ulaştırılacak yardımı Dünya Sağlık Örgütü'nün engellemesiyle bir haftada ulaştırdık" şeklinde bir ifadesinin bulunmadığı, mevcut ifadenin bunun tam tersi olduğu bildirildi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın dün katıldığı bir toplantıda " Gazze'ye bir günde ulaştırılacak yardımı Dünya Sağlık Örgütü'nün engellemesiyle bir haftada ulaştırdık" şeklinde bir ifadesinin bulunmadığı, mevcut ifadenin bunun tam tersi olduğu bildirildi.


Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede Bakan Recep Akdağ'ın dün katıldığı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Küresel Sağlık Diplomasisi Yönetici Kursu açılış toplantısında, "Gazze'ye yardımı Dünya Sağlık Örgütü geciktiriyor" şeklinde sözler söylediğinin iddia edildiği aktarıldı.


Açıklamada, Bakan Akdağ'ın konuşma kayıtlarının incelendiğinde bahsi geçen konunun şu şekilde yer aldığı bildirildi.


"DSÖ, zemini sağlık diplomasisi yapanlar için son derece uygun bir zemindir. Bazı örnekler vermek isterim; biz Türkiye olarak Filistin'de Gazze'de meydana gelen büyük haksızlıklar karşısında Gazze'de insanların sağlık haklarının açıkça ihlal edilmesinden dolayı Gazze'ye yardım götürmeyi arzu ettik, başından beri.


Biz Gazze'ye ilaç, tıbbi malzeme ya da sağlık personeli götürmek konusunda inanılmaz zorluklar çektik. DSÖ, bir önceki Avrupa Bölge Direktörü ile bundan aşağı yukarı 5 yıl önceki görüşmeleri hatırlıyorum diyelim ki 24 saat içinde ulaştırabileceğimiz bir yardımı DSÖ Avrupa Bölge Direktörlüğü'nün de yardımı ile biz 1 haftada ulaştıramadık. Oysa basitçe yapmak istediğimiz oradaki hastalara sağlık yardımı götürmekti. Sağlık diplomasisi bir ülkeye yardımı en süratli şekilde ulaştırmanın vasıtası olmalıdır."


Açıklamada, metinde de yer aldığı şekliyle Bakan Akdağ'ın "Gazze'ye bir günde ulaştırılacak yardımı Dünya Sağlık Örgütü'nün engellemesiyle bir haftada ulaştırdık" şeklinde bir ifadesinin bulunmadığı, mevcut ifadenin bunun tam tersi olduğu kaydedildi.


Muhabir: Selma Kasap


Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA