Şanlıurfa - Urfa'Da Bilet İzdihamı

Son Güncelleme:

Türkiye Kupası Finali İçin Bilet Almak İsteyenler Geceden Kuyruğa Girdi

TÜRKİYE KUPASI FİNALİ İÇİN BİLET ALMAK İSTEYENLER GECEDEN KUYRUĞA GİRDİ


ŞANLIURFA'da, 5 Mayıs'ta oynanacak Türkiye Kupası finali öncesi biletlerin bugün öğle saatlerinde satışa çıkacağının açıklanmasının ardından çok sayıda taraftar geceden itibaren satışın yapılacağı 11 Nisan Stadyumu önünde kuyruğa girdi. Geceyi battaniyelerin altında geçiren ve sabah erken saatlerden itibaren sayıları binleri bulan kalabalık arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Fenerbahçe ile Trabzon arasında oynanacak final maçını tribünlerde izlemek isteyen taraftarlar, kentte sadece 6 bin biletin satılmasına da tepki gösterdi.


Ziraat Türkiye Kupası'nı almak için Fenerbahçe ve Trabzon'un 5 Mayıs'ta Şanlıurfa'da vereceği final mücadelesini canlı olarak tribünden izlemek isteyen taraftarlar da yoğun bir çaba içerisine girdi. 30 bin taraftarlı GAP Arena Stadyumu'nda oynanacak zorlu mücadele öncesi, satışa çıkarılan biletlerin büyük bölümü internet üzerinden alıcı buldu. Dün internet üzerinden satışa çıkarılan biletlerin birkaç saat içerisinde tükenmesinin ardından, taraftarlar kentte satılacak 6 bin biletten yararlanıp, final maçını tribünde izlemek için geceden kuyruğa girdi.


BATTANİYELERİYLE UYUDULAR


Birkaç saatte tükendiği için internet üzerinden bilet alamayan taraftarlar, umutlarını bugün öğle saatlerinde 11 Nisan Stadyumu'ndaki gişelerden yapılacak bilet satışlarına bağladı. Ancak, yüzlerce taraftar sorun yaşamamak ve bilet bulabilmek için geceden kuyruğa girmeyi tercih etti. Gece saat 23.00'ten itibaren battaniyeleriyle birlikte 11 Nisan Stadı'na gelen taraftarlar, yerlere örtüler serip üzerinde uyuyarak sabahın gelişini bekledi. Gecenin ilerleyen saatlerinde stadyum önüne gelen taraftar sayısı artarken, uykusu gelmeyenlerin yanlarında getirdikleri kağıt ve okey oyunu oynadıkları, nargile içtikleri görüldü.


POLİSTEN GÜRÜLTÜ UYARISI


Gece geç saatlerde toplanan taraftarların gürültü yapması üzerine 11 Nisan Stadı önüne gelen polisler, kalabalığı sessiz olmaları konusunda uyardı. Çevredeki apartmanlarda yaşayanların rahatsız edilmemesini isteyen polislerin uyarısının ardından kalabalık, battaniyelerin altına girerek sessiz şekilde sabahı beklemeye başladı.


TARAFTAR ÖFKELİ


Şanlıurfa'da ilk kez final müsabakasını, taraftarı oldukları takımları ve hayranı oldukları futbolcuları canlı izleyecek olmanın heyecanını yaşarken, stada girecek bilet bulamama endişesi ile kahrolduklarını söyleyen taraftarlar, "Maç burada oynanıyor ama biletleri internetten satılıyor. 30 bin kişilik stadyum için şehirde sadece 6 bin bilet satılıyor. Onu da alabilmek için geceyi mecburen burada geçiriyoruz. Bu adil bir davranış değil. Yarın Fenerbahçe ve Trabzon'u Şanlıurfa'da, şehir dışından gelecek olanlar izleyecek. Böyle olunca maçın şehrimizde oynanmasının bir anlamı kalmıyor" diye tepki gösterdi.


KUYRUKTA GERGİNLİK


Geceyi battaniyelerin altında geçiren taraftar sayısı, sabah saatlerinde yeni gelenler ile birlikte bin beş yüz kişiye ulaştı. Öğle saatlerine kadar sayının daha da artması beklenirken, sabahın erken saatlerinde oluşan yoğunlukta en öne geçmek isteyenler ile kuyrukta bekleyenler arasında gerginlik yaşandı. Sıra nedeniyle birbiriyle tartışan taraftarlar, stadyum önünde görevli polislerin araya girmesiyle sakinleştirildi. Gerginliğin sık sık yaşanması üzerine bölgeye çok sayıda da çevik kuvvet polisi takviye olarak gönderildi. Gişeler önüne kurulan bariyerler ile izdiham önlenmeye çalışılırken, stadyum önüne gelenlerin sayısı her geçen saat daha da artıyor.


GÖRÜNTÜ LİSTESİ


---------------------------------------------


- Gece yataklarıyla stadyum önüne gelen taraftarlar


- Yerlere serdikleri yataklarda uyuyan taraftarlar


- Okey ve kağıt oynayan taraftarlar


- Nargile içen taraftar


- Stadyum önünde gece uyuyan taraftar ile röportaj


- Gündüz kuyrugun uzaması


- Stadyum önünde uzun kuyrukların oluşması


- Zaman zaman karğaşa yaşanması


- Bilet almak için sırada bekleyen taraftarlar ile röportaj


- Simitle karınlarını doyurmaya çalışan taraftar


- Sabah olmasına ragmen uyuyan taraftarlar


- Çevik kuvvet ekiplerinin stada gelmesi


- Stad çevresinde güvenlik önlemi alması


- Darbuka çalarak oynayan taraftarlar


- Yataklarını tekrar eve götüren taraftarlar


- Genel ve detay görüntüler


Haber: Hasan KIRMIZITAŞ -Kamera: Ömer PINAR -ŞANLIURFA -DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA