Sel Meyve Ağaçlarını da Götürdü

Son Güncelleme:

Ağrı'nın Hamur İlçesine Bağlı 7 Köyde Meydana Gelen ve 8 Kişinin Hayatını Kaybettiği Sel Felaketinin Ardından Hayat Normale Dönerken, Selden Dolayı Meyve Ağacının Sel Sularına Kapılarak Devrilen Köylüler Destek Bekliyorlar.

Ağrı'nın Hamur ilçesine bağlı 7 köyde meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından hayat normale dönerken, selden dolayı meyve ağacının sel sularına kapılarak devrilen köylüler destek bekliyorlar.


Uğurtaş, Karlıca, Demirkapı, Seyithanbey, Karaseyitali, Kaçmaz ve Danakıran köylerinde meydana gelen sel felaketinde onlarca meyve ağacının sular altında kaldığını ve devrildiğini belirten köylüler, selin daha fazla zarar vermesini bu ağaçların önlediğini söylediler. Köylerde çok büyük zarar gördüklerini belirten Abdullah Polat adlı köylü, Seyithanbey Köyü'nde 300 meyve ağacının sel sularına kapılarak devrildiğini söyledi. Bu konuda kendilerine yardımcı olunmasını isteyen Polat "Bütün meyve ağaçlarımızı kaybettik. Bu konuda köyümüze yardımcı olunmasını istiyoruz. Çünkü bu ağaçlar olmasaydı belki daha büyük felaketler yaşayacaktık" dedi.


(AG-MET-Y)


12.06.2007 13:13 TSİ

Kaynak: İHA