Tayyip Baksana Kaç Kişi Saysana
Anamur'dan Gelen 20 Kişilik Bir Grup, Anıtkabir'e Yönelen Yüz Binlerin Neşesi Oldu. Aslanlı Yol Girişinde Yerlerini Hiç Değiştirmeden Duran Genç Grup, Önlerinden Geçen Vatandaşlara Sık Aralarla, "Şimdi Sizler İçin Söylüyoruz" Diyerek "Bu Gece Barda Gönlüm Hovarda" Şarkısının Müziği Üzerine Yazdıkları, "İşte Meydan, İşte Tandoğan, Neredesin Tayyip Erdoğan" Sözlerinden Oluşan Şarkıyı Söylediler.
Anamur’dan gelen 20 kişilik bir grup, Anıtkabir’e yönelen yüz binlerin neşesi oldu. Aslanlı Yol girişinde yerlerini hiç değiştirmeden duran genç grup, önlerinden geçen vatandaşlara sık aralarla, "Şimdi sizler için söylüyoruz" diyerek "Bu gece barda gönlüm hovarda" şarkısının müziği üzerine yazdıkları, "İşte meydan, işte Tandoğan, neredesin Tayyip Erdoğan" sözlerinden oluşan şarkıyı söylediler.
SANATÇILAR
Mitingte birçok sanatçı sahne alıp eyleme destek verdi. Sahneye ilk olarak opera sanatçısı Tuncer Tercan çıktı. Tercan, "Bilmem ben bu feleğin bende nesi var?" ve "Ankara’nın taşına bak" türkülerini söyledi. Daha sonra Tolga Çandar bağlamasıyla sahneye çıktı. Çandar, "Çanakkale Türküsü"nü okudu. Edip Akbayram da "Aldırma Gönül" ile "Güzel günler göreceğiz" türkülerini seslendirdi.
SLOGANLAR
Mitingde şu sloganlar atıldı: "Tayyip baksana kaç kişi saysana", "Çankaya’ya imam istemiyoruz", "Türkiye laiktir laik kalacak", "Çankaya yolları şeriata kapalı", "Mustafa Kemal’in askerleriyiz", "Kasımpaşa imamı, satamazsın vatanı", "İşte meydan işte Tandoğan neredesin Erdoğan", "Çankaya emlaktan satılık vatan", "Susma sustukça Tayyip Erdoğan gelecek", "Orduya uzanan eller kırılsın", "Meclis başkanı cumhuriyet düşmanı", "Türkiye Sezer’le gurur duyuyor", "Ampul Tayyip".
ÖNLEMLER
Tandoğan Meydanı’nda cep telefonlarıyla herhangi bir eylem yapılmaması için de özel önlem alındı ve Emniyet, "jummer" adı verilen cep telefonlarının çalışmasını engelleyen cihazlar kullandı. Bu sistemin, cep telefonları sinyalleri kullanılarak, uzaktan kumanda ile bir bomba düzeneğinin harekete geçirilmesini engellemek amacıyla çalıştırıldığı öğrenildi. Jummerlar, mitingin başlangıcından sonuna kadar bölgede cep telefonlarıyla iletişimi engelledi.