TRT Radyo’da Türküler Gaziantep’den Yükseldi

Son Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, TRT Türkü ve TRT Radyo 4 frekanslarından yayınlanan "Akşam Olunca" programının canlı yayın konuğu oldu.

Büyükşehir Belediye Onat Kutlar salonunda canlı gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Musikisi Korosu Gaziantep Yöresine ait seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerle dinleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattılar.


Yapımcılığını Taner Özmen'in, sunuculuğunu Sezin Haseki'nin yaptığı programda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep hakkında ve Belediye çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.


Güneydoğunun en eski kültür merkezlerinden olan ve tarihi M.Ö 4000'lere kadar uzanan, ilk uygarlıkların doğduğu, Gazi Şehir Gaziantep'in çok güzel ve çok büyük bir şehir olduğunu söyleyen, sunucu Sezin Haseki, zengin mutfağı, kültürel zenginlikleri kadar ünlü doğal zenginlikleri ile tam bir turizm cenneti" diyerek Başkan Güzelbey'den şehir ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vermesini istedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı

Dr. Asım Güzelbey, "Kültüre sahip çıktığı için TRT 'ye teşekkür ediyorum. Gaziantep, Türkiye'nin kültür ve turizmde son dönemde yükselen yıldız şehirlerindendir. Gaziantep artık kültürde de, turizmde de adını duyuran bir şehir olmaya başladı. Biz somut olmayan kültürel değerlerimizle zengin bir kültür hazinesine sahibiz. İnsanlar artık bu değerleri görmek istiyorlar" dedi.


İnsanlar artık tarihi, kültürel mekânları gezerlerken zengin mutfağımızın da lezzetine varıyorlar. Gaziantep son zamanlarda insanlarda merak uyandıran ve onları cezbeden bir yapıya sahip oldu. Sadece ülkemizden değil, yurt dışından da Gaziantep'e yoğun bir ilgi var. Vizelerin kalkması ile Halep'e günü birlik gidip gelmek isteyen insanlar için bir konaklama merkezi, geçiş noktası özelliği kazandı" dedi.


"Hekimlik yaşamımda hastalarıma sahip çıkıyordum, onlarla ilgileniyordum. Şimdi Gaziantep'le ilgileniyor, Gaziantep'in tarihine, kültürüne, sanatına, sosyal yaşamına sahip çıkıyoruz" diyen Güzelbey, "Asırlardır birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Gaziantep'i dünyaya tanıtmak için kolları sıvadık" dedi.


Şehrin merkezinde yer alan Antep Kalesinin dillere destan "Antep Savunması"nı anlatan dünyada eşi benzeri olmayan bir Panoramik Müzeye sahip olduğunu söyleyen Başkan Güzelbey, "Kaleden başlayıp yine kaleye gelen 5,5 km lik Kültür Yolu aksında birçok tarihi yapının bulunduğunu" söyledi.


Güzelbey, "Kültürü, sanatı, tarihi dokusu, eşsiz doğal güzellikleri, zengin mutfağı, müzeleri ve sahip olduğu güzelliklerin Gaziantep'e gelmek isteyen konukların "Neden Gaziantep" sorusuna en güzel yanıt olduğunu" söyledi.

Program Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği korosunun seslendirdiği birbirinden güzel Gaziantep Türküleri ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler