Türk Milli Takımı Devlerle Aynı Seviyede
EURO 2016’da format değişikliğinin ardından grupta ilk 3’e giren takımların turnuvaya gidecek olması büyük takımlara yaramadı.
Fransa’da düzenlenecek EURO 2016 için eleme gruplarına katılan Türkiye, A Grubu’nda ilk 2 maçını puansız kapattı. Format değişikliğinin ardından ilk 3 takımın doğrudan katılacağı turnuva öncesi benzer şekilde dev takımlar da tökezledi.
Millilerimizin İzlanda ve Çeklere teslim olması gibi grubumuzda Hollanda, ilk maçında Çek Cumhuriyeti’ne kaybetti. B Grubu’nda son yılların yükselen takımı Bosna-Hersek, 2 maçta 1 puan alabildi.
C Grubu’nda İspanya, 8 yıl aradan sonra eleme maçından üzgün ayrılarak Slovakya’ya boyun eğdi. En bariz örnek D Grubu’nda gerçekleşti. Son Dünya Şampiyonu Almanya, tarihinde ilk kez Polonya’ya yenildi. Panzerler ayrıca 2007’den sonra ilk kez bir eleme maçında mağlup oldu.
E Grubu’nda UEFA sıralamasında üzerimizde olan İsviçre de ikide sıfır çekti. F Grubu’nda EURO 2004 şampiyonu Yunanistan, 1 puanda kaldı. G Grubu’nda rahat rakipler olarak görülen takımlarla karşılaşan Ibrahimovic’li İsveç ise ilk 2 maçında galibiyet alamadı. I Grubu’nun açılışında Arnavutluk’a 1-0 kaybeden Portekiz de bir maçı eksik, sıfır puanla sonuncu sıraya indi.
Kaynak: Milliyet