Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, KKTC'de Hokey Zirvesinde

Son Güncelleme:

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) uygulanan uluslararası ambargonun spor müsabakalarına da uygulanmasının son derece çirkin ve yanlış olduğunu bildirdi.

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) uygulanan uluslararası ambargonun spor müsabakalarına da uygulanmasının son derece çirkin ve yanlış olduğunu bildirdi.


KKTC Başbakanı İrsen Küçük ve Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst ile yapılacak ikili görüşmeler için KKTC'ne giden Karakan, KKTC'nde Hokey kurulması, kurulacak bu federasyonunun Türkiye Hokey Federasyonunca desteklenmesi, gerekli eğitim, teknik ve malzeme desteğinin sağlanması konuları görüşülecek.


Karakan, yaptığı açıklamada, KKTC'ne karşı her Türk vatandaşının kendisini sorumlu hissetmesi ve üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirtti.


Katıldıkları birçok uluslararası spor faaliyetlerinde Kıbrıs Rum kesimini görürken, KKTC'nin olmayışının içimizi yaktığını vurgulayan Karakan, şunları kaydetti:


"Burada kuracağımız yeni federasyona her türlü desteği sağlayacağız. KKTC'ne uygulanan uluslararası ambargonun spor müsabakalarına da uygulanması son derece çirkin ve yanlıştır. Spor evrenseldir, milletlerin birbirleriyle yakınlaşması ve dostlukların pekiştirilmesi açısından son derece mühim bir meseledir. KKTC sporuna uygulanan ambargonun, ne maksatla ve hangi mantıkla konulduğu oldukça düşündürücüdür. 104 senedir olimpiyatların vazgeçilmezi olan ve futboldan sonra en çok seyirci potansiyeline sahip olan hokey sporunu, ülkemizde olduğu gibi KKTC'de de kalkındıracağız."


Başkan yardımcısı ve aynı zamanda Türkiye Kıbrıslı İşadamları ve Profesyoneller Derneği Başkanı Sertaç Özinal'ın Karakan'a ziyaretleri esnasında eşlik edeceği eşlik edeceği bildirildi.


(ZER-MRT- - GAZİANTEP

Kaynak: AA