KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Taşkent Şehitleri Anıtı'nda düzenlenen anma törenine katıldı. Konuşmasında katliamların uluslararası alanda yeterince ele alınmadığını ve çifte standarda maruz kalındığını belirtti.
KKTC Başbakanı Ünal Üstel, AK Parti'nin 25. kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Üstel, partinin Türkiye'nin kalkınmasında tarihi dönüşümün öncüsü olduğunu belirterek, 'Türkiye güçlendikçe KKTC de güçlenmektedir' dedi.
Ziya Öztürkler, Kahramanmaraş'ta valilik ve üniversiteyi ziyaret ederek deprem sonrası durumu değerlendirdi.
Son olarak Gaziantep FK forması giyen Badou Ndiaye'nin yeni adresi belli oldu. Türkiye'de Galatasaray ve Trabzonspor'un da aralarında bulunduğu 7 farklı takımda forma giyen 35 yaşındaki Senegalli futbolcu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekibi Mağusa Türk Gücü ile sözleşme imzaladı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, ara bölgeden başlanarak Kıbrıs'ın mayınlardan arındırılmasını önerdiğini, Türk tarafının öneriyi kabul etmesine rağmen Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis'in öneriyi reddettiğini açıkladı.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile görüştü.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle açık alanda ve sürekli güneş altında çalışma 10 gün süreyle yasaklandı. Uygulama kapsamında 5-15 Ağustos tarihleri arasında saat 12.00 ile 16.00 arasında dışarıda çalışma yapılamayacak.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu, Türk devletleri arasında kimlikle seyahati yaygınlaştırmayı hedeflediklerini, ortak müze kartı ve COP31 özel oturumu gibi adımlarla iş birliğini güçlendireceklerini açıkladı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kayseri ziyareti kapsamında gazilerle bir araya gelerek anlamlı bir buluşmaya imza attı. Türkiye Harp Malulleri Derneği Kayseri Şubesini ziyaret eden Tatar, Kıbrıs gazileriyle uzun süre sohbet ederek onların talep ve beklentilerini dinledi.
KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Kıbrıs konusunda yeniden inisiyatif alma çabalarını eleştirerek, KKTC'nin yeni bir çıkmaza sürüklenmek istendiğini söyledi. Türkiye'nin etkin ve fiili garantörlüğünün vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Tatar, "Ana vatanımız Türkiye'dir ve bu değişmeyecektir." dedi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Barış Harekatı’ndan dönen uçakların indiği yerden paylaşım yaparak, "Gelincik tarlası gibiydi Kayseri" dedi.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kıbrıs adasındaki gelişmelere ilişkin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin askeri hazırlık durumunun güncellendiğini açıkladı. Türkiye'nin, İsrail'in Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ndeki faaliyetleri de dahil olmak üzere adada ve bölgedeki gelişmeleri ve muhtemel etkilerini dikkatle analiz ettiğini vurgulayan Güler, olası her türlü tehdide karşı gerekli askeri ve siyasi tedbirlerin alınmaya devam ettiğini belirtti.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kayseri'de bazı ziyaretler yaptı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Kıbrıs’ta iki devletli çözüm bizim için yegâne gerçekten Kıbrıs Türk halkının gelecekte barış, güven ve huzur içerisinde yaşayabileceği bir çözüm modelidir" dedi.
MSB, Kuzey Kıbrıs'ın Toplumsal Direniş Günü'nde Kıbrıs Türkü'nün yanında olacağını belirtti.
KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türk halkının tarihindeki 3 önemli dönüm noktasını aynı günde kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, halkın bağımsızlığına sonsuza kadar sahip çıkacağını bildirdi.
Gaziantep ve Gazimağusa arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. Proje alanları belirlendi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 5’inci Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Osmangazi Belediyesi tarafından hizmete açılan Yaşar Kemal Medeniyetler Kütüphanesi’nin açılışında yaptığı konuşmada, Doğu Akdeniz’deki gelişmelerle birlikte KKTC’nin stratejik öneminin arttığını belirterek, "Kıbrıs’ta...
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bursa temasları kapsamında Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni ziyaret ederek kentin tarihi mirasını görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti ve yarın düzenlenecek Yaşar Kemal Medeniyetler Kütüphanesi açılışı ile...
KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC’ye yönelik altyapı destekleri konusundaki açıklamalarını değerlendirdi.
BM Genel Sekreteri Guterres, KKTC ve GKRY liderleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.
BM Genel Sekreteri Guterres'in KKTC ziyareti, federasyon karşıtı grup tarafından protesto edildi.
- "Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu her yatırımı hayata geçirmeye devam ediyoruz. Sadece Türkiye'de değil, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, Türk dünyasında ve Afrika'da da birçok işi yapıyoruz"
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 52. yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan "Barışa Uzanan Eller: İzi Barış, Yolu Vatan" belgeseli Isparta’da gösterildi.
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 52. yılında, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi Başkanı Ahmet Diril ve yönetim kurulu üyeleri, Samsun Valisi Orhan Tavlı'yı ziyaret ederek KKTC bayrağı takdim etti.
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 52. yıl dönümünde Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias'tan skandal açıklamalar geldi. Türkiye'yi ve adadaki Türk varlığını hedef alan Dendias, "Kıbrıs'taki kardeşlerimize mesajımız nettir. Son gelişmelerin ardından Yunan Silahlı Kuvvetleri için Kıbrıs yakındır" dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 52. yıl dönümü dolayısıyla KKTC'nin başkenti Lefkoşa’da düzenlenen törende önemli açıklamalarda bulundu. Doğu Akdeniz’deki ittifaklara ve dezenformasyon girişimlerine tepki gösteren Yılmaz, "Kıbrıs hiçbir zaman bir Rum adası olmayacaktır" dedi.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberindeki TSK komuta kademesi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne giderek Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Güler, ayrıca Boğaz Şehitliği'ne karanfil bıraktı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nda incelemelerde bulundu.
Nilüfer Çocuk Korosu, Nilüfer Gençlik Korosu ve Kaizen Koro, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Gazimağusa kentinde düzenlenen 'Korolar Buluşuyor-3' etkinliğinde sahne aldı. Konser, depremzedelere destek amacıyla gerçekleştirildi.
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 52. yılı için KKTC'yi ziyaret etti, Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu'na Atatürk'ün 10. Yıl Nutku'ndaki mikrofondan esinlenen bir hediye takdim etti ve Boğaz Şehitliği'ni ziyaret etti.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.