Türksoy Samsun Resim Sergisi

Son Güncelleme:

Samsun Valiliği Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Merkezi ve Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi'nin İşbirliğiyle 'Türksoy Samsun Resim Sergisi' Açıldı.

Samsun Valiliği Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Merkezi ve Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi'nin işbirliğiyle 'Türksoy Samsun Resim Sergisi' açıldı.


Ziraat Bankası Samsun Merkez Şubesi Sergi Salonu'nda açılan resim sergisinin açılışına Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Balkan Türkleri Konfederasyonu Teşkilat Başkan Vekili İzzet Altuntaş, MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, TÖMER Samsun Şube Müdürü Nilgün Erzincan ve çok sayıda davetli katıldı.


'Türksoy Samsun Resim Sergisi' açılışı öncesi konuşma yapan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Türk devletlerinin kültürel anlamda bir arada olması büyük Türk milletine, tarihine ve geleceğe taşınmasının önemli büyüktür. Türksoy'un çok güzel etkinliği olan resim sergisinin Samsun'da buluşmasının mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.


Açılışın ardından gezilen sergi büyük takdir ve beğeni topladı. Sergide ressamların yaptığı 40 adet tablo bulunduğu ve 24 Haziran-26 Haziran tarihleri arasında açık olacağı belirtildi. Türksoy Proje Koordinatörü Esra Yurttaş, Vali Güzeloğlu'na plaket ve hediye takdim etti.


(OE-SA) 24.06.2008 19:52 TSİ

Kaynak: İHA