Uçak Teknik Arıza Yapınca, Yolcular da Eylem Yaptı

Son Güncelleme:

Onur Air'in İstanbul- Antalya seferini yapacak olan SQ-024 sefer sayılı uçağı, yaşanan teknik arıza nedeniyle 3. 5 saat gecikti.

Onur Air'in İstanbul- Antalya seferini yapacak olan SQ-024 sefer sayılı uçağı, yaşanan teknik arıza nedeniyle 3. 5 saat gecikti. Uçağın yolcuları ise, 3. 5 saatlik rötara isyan etti. Kendilerine yeterli bilgi verilmediğini iddia eden yolcular, durumu alkışlarla "rezalet" diye bağırarak protesto etti. Onur Air'in Atatürk Havalimanı İç Hatlar Gidiş Terminali'nde bulunan bilet ve bagaj işlemlerinin yapıldığı kontuvarı yarım saat boyunca işgal eden öfkeli yolcular, emniyet güçleri tarafından güçlükle sakinleştirilebildi.


ÖFKELİ YOLCULAR BİLET SATIŞ OFİSİNİ YUMRUKLADI


Yolcuların tepkisi karşısında görevli personel çareyi kaçmakta buldu. Yer hizmeti veren görevlilerin işlem yapamamasından dolayı Onur Air'in diğer seferleri de gecikmeli olarak gerçekleşti. Bazı yolcular ise Onur Air'in bilet satış ofisinin camlarını yumrukladı. Bilet satış ofisinde bulunan personel yolcularla ilgilenmeyince, öfkeli yolcuları polis sakinleştirdi.


'MUZ CUMHURİYETİ'NDE DEĞİLİZ"


Olayla ilgili bilgi veren Antalya yolcularından Osman Tülek, "Onur Air'in 16: 45'de kalkacağı Antalya uçağına dün bilet aldım. Kalkıştan önce uçakta arıza meydana geldiğini söylediler. Bineceğimiz uçağı çektiler. Sonra bize dediler ki '19: 45'te gideceksiniz. ' O da olmadı şimdi '23. 00'da gideceksiniz' diyorlar. Burada suyun fiyatı 2. 5 TL. Bu vatandaş ne zor şartlar altında kazanıyor parayı biliyorlar mı? Bizim isyanımız buna. Muz Cumhuriyeti'nde değiliz. Bizimle hiçbir yetkili ilgilenmedi. Diyarbakır uçağını gönderdiler, başka uçak kalmadı" dedi.


'BİZİ PERİŞAN ETTİLER"


Antalya yolcularından Sevim Kelleci ise, "16: 45'te Antalya'ya uçağımız vardı. Bize rötarlı dediler. Saat 15: 00'dan beri burada bekliyoruz. Önce 2. 5 saat rötarlı denildi, Sonra 5 saat rötar olduğu söylendi. Onur Air'den yetkili bekledik. Hiçbir kimse gelmedi. Burada insanları perişan ettiler" şeklinde konuştu.


BAŞKA UÇAK SEFERE KONULDU


Konu ile ilgili olarak bilgi veren Onur Air yetkilileri, Antalya uçağının kalkış öncesi yaşanan teknik arıza nedeniyle gecikme yaptığını belirterek, başka bir uçağın sefere verildiğini, bu yüzden yolcuların 3. 5 saat gecikmeli olarak Antalya'ya uçurulduğunu kaydetti.

Kaynak: DHA