Üniversite İçin Arsa Tahsisi İşleri Hızlandırdı
Sivas'ta Açmayı Düşündüğü Fakülte İçin Yaptığı Arsa Talebine Olumlu Cevap Vermesinin Ardından Üniversitenin Sivas'a Kurulması İçin Çalışmalar Hızlandırıldı.
Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün TOBB ETÜ için yer tahsis etmesinin ardından, TOBB ETÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Adem Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü makamında ziyaret etti.
Ticaret Sanayi Odası'nın seçimleri için daha önce Sivas'a gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Teknoloji Üniversitesi'nin bir fakültesini yer tahsisi gerçekleşmesi halinde Sivas'a yapmayı vaat etmişti.
TOBB fakülteyi yapmak için resmen yer talebinde bulundu. Ancak istenen yer uzun süre bulunamadı. İkinci üniversitenin Sivas'a kazandırılması maksadıyla devreye giren Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, şehirlerarası otobüs terminalini taşımak için Özelleştirme İdaresi'nden alınan şeker fabrikalarına ait Ankara karayolu üzerindeki 86 dönümlük arsayı gösterdi.
Bu gelişmenin ardından, TOBB ETÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Adem Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan TSO Başkanı Osman Yıldırım, yaklaşık 1 buçuk yıldır yer sorunu olduğunu belirterek, "Bazı yerleri ETÜ ve TOBB'a uymadı. Bazı yerler taslak olarak kaldı. Bizim uygun görüp size söylediğimiz yeri uygun görmenizden dolayı size teşekkür ediyorum. Bizlere uygun olduğunu üniversite kurabileceğimizi söylediniz. Bizde bunun üzerine TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'na durumu bildirdik. Haritada yeri inceleyen TOBB ETÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Adem Şahin ve TSO yönetim kurulu üyeleri ile bir ziyaret düzenledik." dedi.
Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise TOBB ETÜ ile Sivas'ın kazanacakları olduğuna inandığını belirterek, "Bir veya iki üniversitenin gelmiş olması Sivas'taki kaliteyi ciddi manada yükseltecektir. Şehrimizin İmajına katkıda bulunacaktır. Zaten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, buraya geldiğinde buna benzer konular net şekilde konuşuldu. Memleketimizin ekonomisine de bu ciddi manada katkı sunacaktır.
Biz Sivas Belediyesi olarak üzerimize düşeni yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bu işi sadece Ticaret ve Sanayi Odası'na bırakmanın doğru olmadığını söylemiştim. Odamızla beraber genel sekreterimiz ve yönetim kurulumuzun yanındayız." dedi.
TOBB ETÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Adem Şahin ise Üniversite'nin oluşturduğu eğitim potansiyelini Anadolu'nun değişik şehirlerine yayma gayretinde olduklarını belirterek, Sivas ile yakından ilgilendiklerini vurguladı. Şahin, bu projenin mutlaka gerçekleşmesi taraftarı olduklarını kaydetti.
Vakıf üniversitelerinin kurulması esnasında ilin desteğinin önemli olduğunu belirten Şahin, Sivas Belediyesi'nin verdiği destek ve TSO'nun kararlılığı ile bu iş kolaylaşacaktır. Bizim amacımız, Sivas Belediyesi'nin tahsis edeceği arasa da olabilecek en kısa sürede burada mutlaka eğitime başlamak istiyoruz. Bu sürede Ankara'da yaptığımız inşaat süreleri ortalama bir buçuk yıldır. Burada da bu çalışmaları hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsek, iki yıl içinde eğitime başlamış oluruz, "diye konuştu.
Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün makamındaki görüşmelerin ardından, heyet şehirlerarası otobüs terminalini taşımak için Özelleştirme İdaresi'nden alınan şeker fabrikalarına ait Ankara karayolu üzerindeki 86 dönümlük arsada incelemelerde bulundu.