Yaş'ta İkinci Gün Sona Erdi
Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) ikinci gün tamamlandı.4 Ağustos'a kadar sürecek Şura'da bölgedeki son gelişmelerle birlikte generallik için terfi sırasında bulunan albaylar ile üst rütbeye yükseltilecek general ve amirlerin durumu görüşülüyor.
Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) ikinci gün tamamlandı. 4 Ağustos'a kadar sürecek Şura'da bölgedeki son gelişmelerle birlikte generallik için terfi sırasında bulunan albaylar ile üst rütbeye yükseltilecek general ve amirlerin durumu görüşülüyor. Tutuklu bulunan ve terfi sırası gelen amiral ve generaller hakkında verilecek kararların Şura'dan çıkacak en kritik kararlar olması bekleniyor.
Sabah saatlerinde başlayan YAŞ'ın ikinci gün toplantısı sona erdi. Programındaki kabuller nedeniyle öğle saatlerinde toplantıdan ayrılan Erdoğan, bu akşam Resmi Konut'ta YAŞ üyelerine akşam yemeği verecek.
Şura'dan çeşitli davalar ve soruşturmalar kapsamında tutuklu bulunan 68 general ve amiralden terfi sırası gelen 40'ı hakkında çıkacak kararlar merakla bekleniyor. TSK'nın süre uzatımı yetkisi 47 kişiyle sınırlı. Bu kontenjanın 40'ının tutuklu general ve amiraller için kullanılması durumunda sadece 7 kontenjan hakkı kalıyor. Bu durumda komuta kademesinin tutuklu general ve amirallerden bir kısmı için emeklilik kararı verebileceği değerlendiriliyor.
YAŞ'ta alınan kararlar, 4 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak ve ardından kamuoyuna açıklanacak. - Ankara