'Yatırım Yapılabilirlik Açısından Türkiye Namibya ile Eşit'

Son Güncelleme:

Erzurum'da 'İş'le Buluşmalar'ın 33'üncü toplantısına katılan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, yatırım yapılabilir ülkeler arasında Türkiye'nin Afrika ülkesi olan Namibya ile eşit duruma geldiğini söyledi.

Erzurum'da 'İş'le Buluşmalar'ın 33'üncü toplantısına katılan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, yatırım yapılabilir ülkeler arasında Türkiye'nin Afrika ülkesi olan Namibya ile eşit duruma geldiğini söyledi. Bali, "Bugün yatırım yapılabilir ülke notuna 20 yıla yakın süre sonra çok enteresan çifte standartlardan sonra ancak gelebildik. Geldiğimiz nokta ise Namibya ile yeni eşitlendik" dedi.


Türkiye İş Bankası tarafından 2008 yılından itibaren düzenlenen değişen ekonomi ve piyasa koşullarında bölgesel ve uluslararası fırsatların, yeni iş alanlarının ve sektörel gelişim fikirlerinin gündeme geldiği 'İş'le Buluşmalar' toplantısı bugün Polat Renaissance Otel'de yapıldı. Toplantıya Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Ahmet Küçükler, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Altınay Robot Teknolojileri A.Ş. Genel Müdürü Hakan Altınay, Okan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taner Berksoy, Dünya Gazetesi Yazarı Rüştü Bozkurt ile sivil toplum kuruluşları katıldı.


'Erzurum'da yeni bir bakış' toplantısının açılış konuşmasını yapan Adnan Bali, kentte ilk şubeyi 1929 yılında açtıklarını anımsattı. 1952 yılında 2'nci şubeyi açtıklarını, şimdi ise 7 şubeleri bulunduğunu kaydeden Bali, şöyle konuştu:


"Bugün İş Bankası'nın 181 milyar lirayı aşkın bir bilanço büyüklüğü var. Bu 100 milyar dolara yakın bir bilanço büyüklüğüdür. Bir Türk bankasının bu büyüklüğe ulaşması hepimiz için gurur verici olmalıdır. Özel sermaye ile kurulmuş ve kamuya mal olmuş, kamunun hissesi olmadığı halde ama en kamusal nitelikli banka olarak böyle bir büyüklüğe erişme Türk halkının teveccühü sayesinde mümkün olmuştur. En önemli vasfımızın zor dönemlerde ortaya çıktığını düşünüyoruz. 2008'in son döneminden global krizin başladığı zaman İş Bankası 1000'inci şubesini açıyordu. İş kaybetmeler, ekonominin daralması iki basamaklı rakamlarla daralmasına rağmen yılda 2 bin 500 kişi istihdama krize rağmen devam etti. 17 bin çalışanın kriz yıllarında ağını genişleterek 25 bine ulaştırdı. Bugün yatırım yapılabilir ülke notuna 20 yıla yakın süre sonra çok enteresan çifte standartlardan sonra ancak gelebildik. Çok kıymetli bir noktadır. Geldiğimiz yerde şudur: Namibya ile yeni eşitlendik daha. Onun için daha alacağımız mesafe bu ülkenin önündedir. Hep beraber çalışıp uğraşacağız." - Erzurum

Kaynak: DHA