Yelken: "Timoçin Önür The Marmara Kupası" Yarışları
Bodrum açıklarında düzenlenen yarışlara Türkiye'nin birçok bölgesinden 16 teknede 100'e yakın sporcu katıldı.
Bodrum'da, "Timoçin Önür The Marmara Kupası" yarışları yapıldı.
Geçen yıl geçirdiği bir rahatsızlık sonucu yaşamını yitiren Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (BAYK) kurucu üyelerinden Timoçin Önür anısına Bodrum'da yelken yarışları düzenlendi.
Milta Bodrum Marina ve The Marmara Bodrum'un desteğiyle Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (BAYK) tarafından düzenlenen yarışlar, 8-9 Kasım tarihlerinde planlandı, ancak yarışın ilk günü kuvvetli rüzgar nedeniyle iptal edildi.
Yarışmacılar, yarışın ikinci gününde yine sert rüzgarla karşılaştı. Yarışmaya İstanbul, Ankara, İzmir ve Muğla'dan katılan yelkenciler, sabah saatlerinde Bodrum Kara Ada açıklarında start şamandırasının etrafındaki yerlerini aldı.
IRC A, IRC B ve Destek sınıflarında yarışan yelkenciler, kuvvetli rüzgar ve dalgalara rağmen kıyasıya mücadele etti. Zaman zaman devrilme tehlikesi atlatan tekneler, denizde renkli görüntüler oluşturdu.
Yarışmada daha sonra açıklanacak dereceye giren sporculara ödüllerinin Marina Yatch Kulüp'te verileceği bildirildi. - Muğla