Tek Katlı Müstakil Evini Belediye Hizmet Binası Yaptı

Son Güncelleme:

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Esendere Beldesi'nde Belediye, hizmet binası olarak eş başkan Akif Kaya'nın tek katlı müstakil evini kullanıyor.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Esendere Beldesi'nde Belediye, eş başkan Akif Kaya'nın tek katlı müstakil evini hizmet binası olarak kullanmaya başladı.

ESKİ BİNA YEREL SEÇİMLERDEN SONRA YIKILDI

Yüksekova'nın İran sınırında bulunan ve 20 yıl önce belde olan Esendere'de belediye, hizmet binası olarak sınırda bulunan Karayolları'na ait tek katlı 3 odalı binayı kullanıyordu. Ancak bu bina, yerel seçimlerden hemen sonra Gümrük Müdürlüğü'ne ait saha genişletilince yıkıldı.

BELEDİYE BİNASI OLARAK KULLANILACAK BİNA BULUNAMADI

Bunun üzerine Belediye eş Başkanları Akif Kaya ile Dilber Uzunköprü beldede uygun bina arayışına başladı. Ancak tüm aramalara rağmen beldede, belediye binası olarak kullanılacak bir bina bulunamadı.

EŞ BAŞKANI KAYA'NIN EVİ KULLANILMAYA BAŞLANDI

Bunun üzerine Eş Başkan Kaya, kiracısını çıkartarak evini belediye hizmet binası olarak kullanmaya başladı.

YENİ BİNANIN İNŞAATI SÜRÜYOR

Salonla birlikte 5 odalı tek katlı müstakil evde belde halkına hizmet vermeye çalıştıklarını anlatan eş başkan Kaya, yeni hizmet binasının ise yapımının sürdüğünü, 3 katlı olan binanın kaba inşaatını tamamlandığını, geri kalan çalışmaları ise bu yıl içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kaynak: DHA