Husumetli Aileler Barıştırıldı

Son Güncelleme:

Şanlıurfa'da, arazi anlaşmazlığından dolayı kavgalı olan iki aile arasındaki husumet, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök'ün çabasıyla kan davasına dönüştürülmeden sonlandırıldı.

Şanlıurfa'da, arazi anlaşmazlığından dolayı kavgalı olan iki aile arasındaki husumet, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök'ün çabasıyla kan davasına dönüştürülmeden sonlandırıldı. İki ailenin fertleri, düzenlenen yemekte biraraya gelerek barıştıklarını ilan etti.


Şanlıurfa'da, Poyraz ve Yıldız aileleri arasında, 3 ay önce arazi anlaşmazlığından dolayı kavga çıktı. 3 kişinin yaralandığı olayların ardından başlayan husumetin; kan davası ve ölümlere yol açmaması için AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök ve beraberindeki bazı kişiler devreye girdi. Yapılan görüşmelerin ardından her iki ailenin de barışmayı kabul etmesi üzerine, Çamlık Lokantası'nda barış yemeği düzenlendi.


Barış törenine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu ile iki aileye mensup yaklaşık bin kişi katıldı. Husumetli aileler barış için toplanılan alanda tokalaşıp, salonda kurulan sofralara birlikte oturdu.


Kalabalığa konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Milletvekili Abdülkerim Gök'e barışa vesile olduğu için teşekkür etti. İki aile fertlerini de sağduyulu yaklaşımlarından dolayı kutlayan Vali Güvenç, "İşin temelinde inancımıza ters olan yanlış gelenekler, zaman zaman cehalet, fevrilik, sinir var ve bugün tüm Türkiye'de ve hatta dünyada bölgemizin, insanımızın yanlış tanınması, algılanması var. Bölge deyince kolayca insanın insana zarar verdiği, kolayca kadınlara kötü muamelenin yapıldığı, kadınlara hak ettiği değerin verilmediği, bir bölge ve insanlar grubu yansıtılıyor. Her şeyden önce sizler ve bizler bunu hak etmiyoruz. Bizim inancımızda bırakın başkasına zarar vermeyi, bırakın kadını hor görmeyi, bırakın kendi kadınını incitmeyi karıncayı bile incitemezsin. Buna hepimiz inanıyoruz. İnancı en sağlam bölge bizim bölgemiz. İnsan kendi oğluyla, karısıyla, babasıyla, kardeşleriyle de tartışır. Ama bunu hiçbir zaman kavgaya, gürültüye, şiddete götürmemek lazım" diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından iki ailenin temsilcileri kalabalığın önünde tokalaşarak barıştıklarını ilan etti. Yapılan konuşmaların ardından her iki aile üyeleri birlikte dua edip, yemek yedi.


(HK/SS) - Şanlıurfa

Kaynak: DHA