İstanbul Cup'a Genel Bakış - Son Dakika
Basın Bültenleri

İstanbul Cup'a Genel Bakış

İstanbul Cup\'a Genel Bakış

BASIN BÜLTENİDİR.

23.07.2010 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BASIN BÜLTENİDİR.

İlk olarak 2005 yılında Sony Ericsson WTA Tour takviminde kendisine yer açan İstanbul Cup, geride kalan beş sezonda pek çok ünlü isim uğradığı önemli bir tenis durağı haline geldi. Önümüzdeki yıl WTA Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak İstanbul’daki WTA turnuvasının geçmişine kısa bir bakış…

26 Temmuz Pazartesi günü başlayacak olan 6’ncı İstanbul Cup’ta WTA’in ünlü tenisçilerini zorlu bir mücadele bekliyor. Ana tablodaki 32 isim, bir hafta boyunca şampiyonluk yarışı içine girecek ve tenisseverlere keyifli anlar yaşatacaklar.

İlk olarak 2005 yılında Ataköy’de düzenlenen İstanbul Cup, ünlü Amerikalı yıldız Venus Williams’ın şampiyonluğu ile sona erdi. Williams, final maçında Çek Nicole Vadisova’yı 6-3, 6-2 yenerek zafere ulaştı.

2006’da Tekstilkent Arena’ya taşınan turnuvada 4 numaralı seribaşı olan Shahar Peer birinci olurken, turnuvanın 1 numarası Anastasia Myskina finalde kaybetti. Final maçı, turnuva tarihin en çekişmeli şampiyonluk maçı olurken, Peer karşılaşmadan 1-6, 6-3 ve 7-6 ile galip ayrıldı.

Bir yıl sonra İstanbul Cup, dünya sıralamasında 2 numarada bulunan Maria Sharapova ile birlikte turnuvaya gelen Elena Dementieva, Venus Williams ve Patty Schnyder ile üst düzey bir ana tabloya sahip oldu. Zorlu mücadelenin şampiyonluğu ise sürpriz finalist Rezai’yi geçen Rus yıldız Dementieva’ya gitti.

2008 yılında Dementieva, bir kez daha final görmeyi başardı, ancak WTA’in genç yıldızlarından Polonyalı Agnieszka Radwanska, rakibini 6-3, 6-2 ile devirerek şampiyon oldu.

Geçen sezon ise turnuva zemin ve tarih değişikliğine uğradı. Temmuz sonunda ENKA Arena’nın sert zemininde oynanan mücadeleyi Rus raket Vera Dushevina şampiyonlukla tamamladı. Dushevina, 5 numaralı seribaşı olduğu turnuvada set kaybetmezken, Lucie Hradecka’yı yendiği 41 dakikalık final maçıyla da sezonun en kısa final maçı rekorunu yakaladı.

YERLİLERİN PERFORMANSI

Turnuvanın geride kalan beş sezonunda Türkiye’yi temsil eden üç isim ana tabloda mücadele etti. İpek Şenoğlu, Pemra Özgen ve Çağla Büyükakçay’ın rakipleriyle oynadığı maçlarda tek galibiyeti 2009’da Özgen kazandı. Şenoğlu, 2006-2009 arasında dört kez teklerde ilk turda kaybederken, Çağla Büyükakçay 2005, 2008 ve 2009’da ilk turda yenildi. Pemra Özgen ise 2005, 2007 ve 2008 yıllarında ilk turda kaybettiği turnuvada geçen yıl Hollandalı Arantxa Rus’u yenerek Türk tenisinin WTA ana tabloda tekler maçı kazanan ilk tenisçisi oldu.

Çiftlerde ise İpek Şenoğlu, 2009’da Yaroslava Shvedova ile 1 numaralı seribaşı olarak oynadığı turnuvanın yarı finaline kadar yükseldi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Basın Bültenleri İstanbul Cup'a Genel Bakış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement