Vakıf Emeklilik'ten Yepyeni Bir Hizmet - Son Dakika
Basın Bültenleri

Vakıf Emeklilik'ten Yepyeni Bir Hizmet

Vakıf Emeklilik\'ten Yepyeni Bir Hizmet

Türkiye'nin önde gelen emeklilik şirketlerinden ve bir Vakıf Bank iştiraki olan Vakıf Emeklilik, katılımcılarının emeklilik dönemlerinde yanında olurken, bugün de onları yalnız bırakmıyor.

11.12.2014 16:47

Türkiye'nin önde gelen emeklilik şirketlerinden ve bir Vakıf Bank iştiraki olan Vakıf Emeklilik, katılımcılarının emeklilik dönemlerinde yanında olurken, bugün de onları yalnız bırakmıyor.

Bireysel Emeklilik sektörünün öncü şirketi Vakıf Emeklilik, sunduğu ek faydalar dünyası Yaşam Kulüpleri ile müşterilerine; sağlık, hobi, eğitim, spor, danışmanlık ve sosyal aktivitelerin yanı sıra konut ve araçları ile ilgili özel hizmetleri ücretsiz veya indirimli olarak sunuyor.

Vakıf Emeklilik, Yaşam Kulüpleri'nin tanıtımını önceki gün düzenlediği bir basın toplantısıyla gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, müşterilerine, sadece emeklilik döneminde değil şimdiden rahat gelecek sunduklarını söyledi. "Yaşam Kulüpleri ile Şimdiden Rahat Gelecek" diyen Bostan, sözlerine şöyle devam etti: "Yaşam Kulüpleri ile müşterilerimizin emeklilik için birikim yapmaya başladıkları günden itibaren sunduğumuz geniş ek faydalar dünyası ile yanlarında olduğumuzu hissettiriyoruz. Onlara birbirinden farklı avantajlar sunarak farklılaşıyoruz. Bu sayede gelecek için yapılan birikime ek olarak müşterilerimize sıcak ve somut bir fayda sağlıyor, hatta ödedikleri katkı paylarının karşılığını fazlası ile bugünden alma imkanı sunuyoruz."

Vakıf Emeklilik olarak katılımcıların ihtiyaçlarını karşılayarak, yaşantılarını kolaylaştırmak ve daha rahat etmelerini sağlamak için Sağlık, Hobi, Destek, Elit ve Elit Plus olmak üzere 5 farklı Kulüp oluşturduklarını belirten Mehmet Bostan, Yaşam Kulüpleri'nden sadece yeni müşterilerin değil Vakıf Emeklilik 'de bireysel emeklilik sözleşmesi bulunan ve katılım koşullarını sağlayan herkesin faydalanabileceğini kaydetti. Bostan, BES müşterilerinin ödedikleri katkı payı ve fon büyüklüğüne göre 5 farklı kulüpten oluşan Vakıf Emeklilik Yaşam Kulüpleri'ne üye olabildiklerini ve çeşitli avantajlardan yararlanarak Vakıf Emeklilik müşterisi olmanın ayrıcalığını yaşadıklarının altını çizdi.

Yaşam Kulüpleri'ne üye olmakla katılımcının büyük bir kazanım sağladığına değinen Bostan, bu durumu bir örnek ile şöyle anlattı: " Yaptığımız hesaplamalara göre Türkiye'de ihtiyaca yönelik hazırlanmış en geniş ek faydalar dünyalarından biri olan Yaşam Kulübü Elit Plus'a katılımcımız üye olduğunda yıl içerisinde check-up, sağlıklı beslenme, diş sağlığı, psikolojik destek, aile bireylerini de kapsayan Medikal asistans, VIP hizmetleri, alışveriş indirimleri, araç ve konut yardımları gibi kulübün sunduğu tüm hizmetlerden faydalandığında yaklaşık 14 bin TL civarında maddi bir kazanım sağlayabiliyor."

Hızlı büyümesini sürdürüyor

Vakıf Emeklilik olarak 2013 yılında olduğu gibi 2014 yılında da başarılı bir performans gösterdiklerini dile getiren Bostan, şunları kaydetti: "Vakıf Emeklilik'in katılımcılara ait fon büyüklüğü artışı 2014 yılının on bir ayında, geçtiğimiz yılın % 63 üzerinde gerçekleşerek 584 milyon TL seviyesine ulaştı. Böylelikle şirketimizin toplam fon büyüklüğü devlet katkısıyla beraber 2,4 milyar TL'ye ulaştı. Vakıf Emeklilik'in katılımcılara ait fon büyüklüğü pazar payı geçtiğimiz yılın aynı döneminde % 6,48 iken yılbaşında bu oran ilk olarak % 6,49 seviyelerine ulaştı ve güncel pazar payı ise %6,64 seviyesine geldi. Vakıf Emeklilik, 2014 yılı on bir ayında 410 milyon TL'lik katkı payı üretimiyle toplamda 1,86 milyar TL katkı payı tutarına ulaşmış durumdadır. Şirketimizin katkı payı tutarı pazar payı, tıpkı fon büyüklüğünde olduğu gibi sürekli artış göstermiş olup, 2013 yılı ilk on bir ayında % 6,61 olan seviyemizi 2014 yılında %6,81 seviyesine yükselttik. Katılımcı sayısında ise yılbaşından bu yana yaklaşık 27 bin kişilik net katılımcı sayısı artışıyla 318 bin kişilik toplam katılımcı sayısına ulaştık."

Bostan, 2014 yılında bireysel emeklilik sisteminde devlet katkısı ile birlikte gerçekleşen hızlı büyümenin, 2015 yılında ivmesini kaybetmeden devam etmesini beklediklerini belirterek, "Sektörün 2015 yılında daha hareketli olacağını özellikle Vakıf Emeklilik olarak bu enerji ve hıza büyük oranda katkıda bulunacağımızı söyleyebiliriz" dedi.

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Vakıf Emeklilik'ten Yepyeni Bir Hizmet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement