41 Can Alan Sandy Kasırgası New York'ta Olağanüstü Hal İlan Ettirdi - Son Dakika
Dünya

41 Can Alan Sandy Kasırgası New York'ta Olağanüstü Hal İlan Ettirdi

 41 Can Alan Sandy Kasırgası New York\'ta Olağanüstü Hal İlan Ettirdi

Karayipleri etkisi altına alan Sandy kasırgası Küba ve Haiti'de 41 can aldıCan Kamiloğlu- Karayipleri etkisi altına alan Sandy kasırgası Küba ve Haiti'de 41 can aldı.

27.10.2012 11:38

Karayipleri etkisi altına alan Sandy kasırgası Küba ve Haiti'de 41 can aldıCan Kamiloğlu- Karayipleri etkisi altına alan Sandy kasırgası Küba ve Haiti'de 41 can aldı. Hızla ABD kıyılarına yaklaşan kasırganın Pazartesi gününden itibaren New York'u etkisi altına alacağını tahmin eden yetkiler kasırgaya karşı acil durum ilan etti. Yetkililer 375 bin kişinin kasırga nedeniyle yaşadıkları riskli bölgelerden tahliye edilebileceğini de açıkladı.

New York Valisi Andrew Coumo yaptığı açıklamada, New York eyaletinde meydana gelebilecek doğal afete karşı olağanüstü hal ilan ettiklerini açıkladı.Tüm eyalette acil durum ilan edildiğini belirten Vali Coumo, şiddetli kasırgaya karşı gerekli tüm önlemlerin alındığını açıkladı.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg'de New York'u Pazartesi gününden itibaren etkisi altına alması beklenen kasırga nedeniyle bazı bölgede yaşayan New York'luların tahliye edilebileceğini belirtti. Başkan Bloomberg, kan bağışı yapmaya davet ettiği kent sakinlerini Sandy kasırgasına karşı hazırlıklı olmaya davet etti. Başkan Bloomberg, "Bazı riskli bölgelerde yaşayanları tahliye edebiliriz. Elektrikler kesilebilir. Sel ve fırtınaya karşı hazır olun. Metro ve otobüs ve banliyö trenleri çalışamayacak duruma gelebilir. Okullar tatil edilebilir. Bu kasırga oldukça şiddetli ve tehlikeli. New York'a yaklaşan kasırgayı izliyoruz şiddetine göre önlemler artabilir, azalabilir. 65 sığınak hazır durumda, bu sığınaklarda yiyecek stokları yapıldı, hastaneler de ise acil durum ilan edldi. Kasırga, Manhattan, Brooklyn ve Queens'in deniz kenarına yakın bölgelerinde etkili olabilir, gerekli tüm hazırlıkları yaptık" dedi.

Vali Coumo ve Başkan Bloomberg'in Sandy kasırgasına karşı alınan önlemleri açıklamasının ardından New Yorkluların marketlere akın ettiği belirtildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya 41 Can Alan Sandy Kasırgası New York'ta Olağanüstü Hal İlan Ettirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement