Almanya'daki Suriyeli Sığınmacılara Bayramı Yaşattılar - Son Dakika
Dünya

Almanya'daki Suriyeli Sığınmacılara Bayramı Yaşattılar

Almanya\'daki Suriyeli Sığınmacılara Bayramı Yaşattılar

Almanya’nın birçok kentinde olduğu gibi, Hamburg’da da birçok cami cemiyeti, hem vatandaşlara hem de Suriyeli sığınmacılara bayram boyunca yemek ikramında bulundu.

27.09.2015 16:04

Almanya'nın birçok kentinde olduğu gibi, Hamburg'da da birçok cami cemiyeti, hem vatandaşlara hem de Suriyeli sığınmacılara bayram boyunca yemek ikramında bulundu.

Hamburg'un Bergedorf semtinde 1987 yılından beri faaliyet gösteren Kocatepe Camii de Kurban Bayramı'nın ikinci günü olan Cuma günü hem kendi cemaatine hem de Suriye'deki katliamdan kaçarak Almanya'ya gelen Suriyeli sığınmacılara yemek ikramında bulundu.

Kocatepe Camii Din Görevlisi Yusuf Sezgin, yemek ikramından ziyade, Suriyeli sığınmacıların sahiplenilmesinin, onların burada da yalnız olmadıklarının altının çizilmesi açısından önemli olduğunu belirterek, "Savaştan kaçan Suriyeli kardeşlerimize gönlümüzü açtık. Onlara vatanlarından uzakta da olsalar, bayramın coşkusunu bir nebze de olsa yaşatmaya çalıştık. İnsanların mutlu olduğunu görmek bizleri daha da mutlu ediyor. İnsan birilerini mutlu ettiği zaman daha mutlu oluyor. Bunu bir kez daha anladık" diye konuştu. Dernek Başkanı Ali Osman Yiğit de kurban bağışında bulunan hayırseverlerle yemekleri hazırlayan derneğin kadın kollarına ve katkısı olan herkese teşekkür etti. - HAMBURG

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Almanya'daki Suriyeli Sığınmacılara Bayramı Yaşattılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement