Almanya Krizden Tamamen Kurtuldu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Almanya Krizden Tamamen Kurtuldu

Almanya Krizden Tamamen Kurtuldu
04.01.2012 22:04

Almanya'nın Essen kentinde merkezi bulunan RWI Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, Alman ekonomisinin 2009 yılında dünya genelinde hissedilen ekonomik krizden geçen yıl tamamen kurtulduğu belirtildi.

Almanya'nın Essen kentinde merkezi bulunan RWI Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, Alman ekonomisinin 2009 yılında dünya genelinde hissedilen ekonomik krizden geçen yıl tamamen kurtulduğu belirtildi. Ayrıca Alman ekonomisindeki toplam büyümenin geçen yıl yüzde 3 oranında arttığı belirtildi. Uzmanlar 2012 yılında büyümenin biraz yavaşlayacağını, ancak çok sayıda firmanın bu yıl da yeni işçi ihtiyacı olacağı görüşünde birleşiyorlar.

Öte yandan 2007 yılında yapılan sayıma göre nüfusu 82 milyon olan Almanya'da, 2011 yılında çalışan sayısı nüfusun yarısına ulaşarak 41 milyon 4 bin 100 olarak gerçekleştiği bildirildi. 2011 yılında aktif çalışanların sayısı, 2010'a göre 535 bin daha arttı. Bu oran çalışan sayısında yüzde 1,3'lük artış anlamına geliyor. Bu rakamın iki Almanya'nın birleşme tarihi olan 1990'dan bu yana en çok çalışan sayısı olduğu kaydedildi. Uzmanlar Alman ekonomisindeki gelişmeleri önümüzdeki dönemde de çalışan sayısındaki artışın sürmesini ön görüyorlar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Almanya Krizden Tamamen Kurtuldu - Son Dakika


Advertisement