Annan'dan Uluslararası Topluma "Suriye" Çağrısı - Son Dakika
Dünya

Annan'dan Uluslararası Topluma "Suriye" Çağrısı

Annan\'dan Uluslararası Topluma "Suriye" Çağrısı

BM ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan, "Suriye artık karanlık bir geleceğe doğru gidiyor."

22.06.2012 20:36

BM ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan, "Suriye artık karanlık bir geleceğe doğru gidiyor. Bu nedenle uluslararası toplumun bir araya gelmesi ve gerçek sonuçlar belirlemesi gerekmektedir" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan ve Suriye'deki BM Gözlemci Misyonu'nun (UNSMIS) Başkanı General Robert Mood ile Cenevre'de ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıdaki konuşmasında, barış planının 'açık uçlu' olamayacağını belirten Annan, uluslararası topluma Suriye krizine çözüm bulunması için bir araya gelme çağrısında bulundu. Kofi Annan, "Suriye'de çözüm için uzunca bir süre bekledik, ancak ülke artık karanlık bir geleceğe doğru gidiyor. Bu sürecin belirlenmesi için yakın zamanda bir araya gelmemiz ve gerçek sonuçlar belirlememiz gerekmektedir. Aksi takdirde bu krizi durdurmak için çok geç olacak. Bugün bile ülkedeki durumun her an kontrolden çıkacağı endişesini taşıyorum. Suriye için hareket zamanı" diye konuştu.

UNSMIS Başkanı General Robert Mood ise, Suriye'de gözlemcilerin normal idari faaliyetlerinin devam ettiğini belirtti. - CENEVRE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Annan'dan Uluslararası Topluma 'Suriye' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement