Assange Hakkında Verilecek Karar Öncesi Gergin Anlar - Son Dakika
Dünya

Assange Hakkında Verilecek Karar Öncesi Gergin Anlar

Assange Hakkında Verilecek Karar Öncesi Gergin Anlar

Ekvador'un Londra'daki büyükelçiliğinde bekleyen Wikileaks kurucusu Julian Assange hakkında Ekvador'un açıklayacağı karar öncesinde gergin anlar yaşandı.

16.08.2012 16:17  Güncelleme: 16:32

Siyasi sığınma talebinde bulunduğu Ekvador'un Londra'daki büyükelçiliğinde bekleyen Wikileaks kurucusu Julian Assange hakkında Ekvador'un açıklayacağı karar öncesinde gergin anlar yaşandı. Polis, Assange taraftarı bazı göstericileri yaka paça göz altına aldı.

Cinsel saldırı ve tecavüz suçlarından hüküm giydiği İngiltere'de tutuklanmamak için Ekvador Büyükelçiliğine sığınan Wikileaks isimli internet sitesinin kurucusu Julian Assange için bugün Ekvador hükümetinin vereceği karar öncesi Londra'daki elçilik binası önünde gergin dakikalar yaşanıyor. Ekvador Dışişleri Bakanının yapacağı açıklama öncesinde Assange'ye destek vermek için elçilik binası önüne gelen taraftarlar Assange'ye destek gösterisinde bulundu. Oturma eylemi yapan göstericilere polisin müdahale etmesi sonucu ise gergin anlar yaşandı. Çıkan kargaşa polisin 3 kişiyi göz altına alması üzerine sona erdi.

Frank Freeman isimli bir Assange taraftarı gözaltına alınmadan önce İHA'ya yaptığı açıklamada, dünya çapında özgürlük mücadelesi veren Julian Assange'nin haklarını savunmak için elçilik binası önüne geldiğini söyledi. Freeman ayrıca Ekvador hükümetinin Assange'nin başvurusunu kabul edeceğini ve Assange'nin Ekvador'a gideceğini ve orada güvende olacağını umduğunu söyledi.

Cinsel saldırı ve tecavüzde bulunduğu gerekçesiyle İsveç, Assange'nin İngiltere'den iadesini istiyor. - LONDRA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Assange Hakkında Verilecek Karar Öncesi Gergin Anlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement