BM, özellikle Doğu Avrupa ülkelerini kasıp kavuran şiddetli soğuklarda çok sayıda Ukraynalı evsizin hayatını kaybetmesi üzerine bu ülkedeki evsizlere 100 bin dolar yardımda bulundu.
BM sözcüsü Viktoria Andriyevska, soğuk hava dalgalarında bazıları evsiz 150'den fazla Ukraynalının hayatını kaybetmesi nedeniyle yapılan yardımın sıcak tutan giyecekler, gıda ve ısınma merkezleri için kullanılacağını söyledi.
Ukraynalı yetkililer, soğuklardan 151 kişinin öldüğünü, yaklaşık 4 bin kişinin de hastanelere kaldırıldığını belirterek, ölenlerin yüzde 90'ının alkolün etkisiyle uyuyarak hayatını kaybeden kişiler olduğunu kaydediyor. - KİEV
Son Dakika › Dünya › BM'den Ukrayna'daki Evsizlere Yardım - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.