Çin Başbakanı Pakistan'da - Son Dakika
Dünya

Çin Başbakanı Pakistan'da

Çin Başbakanı Pakistan\'da

Çin Halk Cumhuriyeti Başbakanı Li Keqiang, bugün komşu iki ülke arasındaki geleneksel bağları derinleştirmek adına düzenlediği ziyaret gereği Pakistan'a ulaştı.

22.05.2013 15:37

Çin Halk Cumhuriyeti Başbakanı Li Keqiang, bugün komşu iki ülke arasındaki geleneksel bağları derinleştirmek adına düzenlediği ziyaret gereği Pakistan'a ulaştı.

Çin Halk Cumhuriyeti Başbakanı Li Keqiang'ın Mart ayında görevi devralmasının ardından düzenlediği ilk yurtdışı seyahatinde Mumbai'nin ardından Pakistan'a ulaştığı bildirildi. İki komşu ülke arasındaki geleneksel dostluğu pekiştirmek adına tertip edildiği ifade edilen ziyarette, Pakistan hava sahasına girilmesinin ardından Başbakan Li Keqiang'ı taşıyan uçağa Pakistan Ordusu'na ait 6 savaş jetinin eşlik etmesi dikkat çekti. Uçağının havaalanına inmesinin ardından Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ve geçici Başbakan Mir Hazar Han Hoso tarafından sıcak bir şekilde karşılanan Zeqiang, Pakistan'a ulaşması sonrasında yaptığı yazılı açıklamada, gerçekleştirdiği ziyaretle Pakistanlılara, Çinlilerin dostluğunu getirdiğini ifade etti. Ayrıca Pakistan'ın Güney Asya'daki anahtar bir ülke konumunda olarak, bölgedeki ve tüm dünyadaki barışa, düzene ve gelişmelere oldukça mühim katkılar yaptığını belirten Keqiang, "Çin ve Pakistan her koşulda stratejik ortaklardır" ifadesi ile iki komşu ülke arasındaki yakın birlikteliğin altını çizdi.

Li Zeqiang bunun yanında, Çin ile Pakistan arasındaki diplomatik ilişkilerin 62 yıl önce kuruluşundan itibaren iki ülkenin, özellikle politik hadiselerde Çin ve Pakistan'ın eşit ve iş birlikçi hakkaniyetle birbirlerine yardımcı olduklarını, ortak yararlar sağladıklarını, ekonomi sahasında herkesin kazandığı sonuçlara ulaştıklarını ve ilgilendikleri ana konularda ortak destek ve anlayış gösterdiklerini ifade etti. "Pakistan ile dostluk bağlarını geliştirmek, Çin Hükümeti'nin istikrarlı bir politikasıdır. Çin tarafı, ulusal ve bölgesel durumların nasıl değiştiğine bakmaksızın Çin ile Pakistan arasındaki ilişkileri sıkı bir şekilde geliştirecek ve pekiştirecektir" ifadeleriyle iki ülke arasındaki dostluğun uzun vadeli bir birliktelik olduğuna vurgu yapan Keqiang, Çin'in, Pakistan'ın bölgesel hakimiyetini ve bütünlüğünü korumasında her zaman destek olacağını da belirtti.

Çinli Başbakan'ın ziyaretinde,

iki millet arasındaki geleneksel dostluğun öne çıkarılması ve gelecekle ilgili kooperatif planların oluşturulmasını hedeflediği bildirildi. Keqiang'ın, ziyareti boyunca iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın en üst seviyeye çıkarılması için Pakistanlı liderlerle fikir alışverişinde bulunacağı kaydedildi. Ziyareti esnasında Zerdari, Hoso ve diğer partilerden de temsilcilerle bir araya geleceği ifade edilen Li Keqiang'ın, aynı zamanda Pakistan meclisinde de bir konuşma yapacağı belirtildi. - İSLAMABAD

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Çin Başbakanı Pakistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement