Dalay Lama'nın Onursal Vatandaşlığına Çin'den Expo Ambargosu - Son Dakika
Dünya

Dalay Lama'nın Onursal Vatandaşlığına Çin'den Expo Ambargosu

Dalay Lama\'nın Onursal Vatandaşlığına Çin\'den Expo Ambargosu

27-28 haziran tarihlerinde Milano'yu ziyaret edecek olan Budistlerin ruhani lideri Nobel Barış Ödülü sahibi Dalay Lama'ya onursal vatandaşlık ve şehrin sembolik anahtarını vermeyi düşünen Milano Belediyesi, Çin hükümetinin baskısı ve şehirde...

22.06.2012 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

27-28 haziran tarihlerinde Milano'yu ziyaret edecek olan Budistlerin ruhani lideri Nobel Barış Ödülü sahibi Dalay Lama'ya onursal vatandaşlık ve şehrin sembolik anahtarını vermeyi düşünen Milano Belediyesi, Çin hükümetinin baskısı ve şehirde düzenlenecek Expo 2015'e katılmama uyarısı üzerine geri adım attı.

Dün toplanan belediye encümeni kararın durdurulması için oylama yaptı ve 16 kabul, 12 red ve 3 çekimser oy ile kararı iptal etti.

İtalyan basını Çin'in Dalay Lama'ya onursal vatandaşlık verilmesi durumunda 3 yıl boyunca Milano kenti ile tüm ilişkilerini keseceği ve Expo 2015'e katılmayacağını uyarısında bulunduğunu ve kararın iptal edilmesi için diplomatik baskı yaptığını yazdı.

Çin Cumhuriyeti Milano Konsolosu da kararın geri çekilmesinden sonra 'Bu tarz bir tanıma, Çin halkı tarafından dostani bir hareket olarak algınanmayacaktı' dedi.

Milano Belediyesi Dalai Lama'yı belediye binasında kabul ederek ara yol bulmaya çalışıyor. Dalai Lama'nın 2007'deki Milao ziyaretinde dönemin belediye başkanı Letizia Moratti Çin ile ilişkileri bozmamak için Dalai Lama'yı resmi olarak belediye binasında kabul etmemiş, halka açık bir konferansta Lama ile görüşmüştü. - MİLANO

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Dalay Lama'nın Onursal Vatandaşlığına Çin'den Expo Ambargosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement