Dünya Sağlık Örgütü: Koronavirüs tedavisinde etkili olan tek ilaç Deksametazon - Son Dakika
Dünya

Dünya Sağlık Örgütü: Koronavirüs tedavisinde etkili olan tek ilaç Deksametazon

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirüs tedavisinde kullanılan ilaçlar arasında sadece "Deksametazon" isimli ilacın, durumu ağır olan hastalarda etkili olduğunu açıkladı.

16.10.2020 21:39  Güncelleme: 23:00

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus'un, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan merkezinde, video konferans yöntemiyle DSÖ pandemi uzmanlarıyla toplantı düzenledi.

Örgüt tarafından koordine edilen Kovid-19 terapötiklerinin değerlendirildiği Dayanışma Denemesi'nin geçici sonuçlarına değinen Ghebreyesus, "Remdesivir" adlı antiviral ilaç, hidroksiklorokin ve AIDS tedavisinde kullanılan lopinavir/ritonavir bileşiminin, Kovid-19 kaynaklı ölümler ve hastanede kalış süreleri üzerinde çok az etkisi olduğunu veya hiç etkisi olmadığının ortaya çıktığını belirtti.

Ghebreyesus, çıkan olumsuz sonuçlara rağmen DSÖ'nün mart ayında 30 ülkede bulunan toplam 500 hastanede yaklaşık 13 bin gönüllünün katılımıyla başlattığı Dayanışma Denemesi'nin devam edeceğini aktardı.

ŞU AN İÇİN EN ETKİLİ İLAÇ DEKSAMETAZON

Dayanışma Denemesi her ay yaklaşık 2000 hastayı bünyesine kattığını ve monoklonal antikorlar ve yeni antiviraller dahil olmak üzere diğer tedavilere devam edeceğini belirten Ghebreyesus, "Şimdilik, kortikosteroid deksametazon, Kovid-19'u şiddetli geçiren hastalarda etkili olduğu ortaya çıkan tek terapötiktir" dedi.

650 BİN CİVARINDA SOLUNUM KAYNAKLI ÖLÜMLER GERÇEKLEŞTİ

Ghebreyesus,, dünyada her yıl 3,5 milyona yakın şiddetli mevsimsel grip vakası ve 650 bin civarında da solunumla ilgili ölümler gerçekleştiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

"Bu yıl, güney yarımkürede kış boyunca, Kovid-19 için alınan önlemler nedeniyle mevsimsel grip vakaları ve ölümleri normalden daha azdı. Ancak aynı şeyin kuzey yarımküredeki grip mevsiminde de geçerli olacağını varsayamayız."

DSÖ Genel Direktörü, ayrıca grip aşısı talebinin arzın üzerine çıkabileceği konusunda uyarıda bulundu.

NE OLMUŞTU?

İlk olarak Aralık 2019'da Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde 1 milyon 100 bini aşkın insan hayatını kaybetti, 39 milyondan fazla insan ölümcül salgına yakalandı.

Dünya Sağlık Örgütü: Koronavirüs tedavisinde etkili olan tek ilaç Deksametazon
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Dünya Sağlık Örgütü: Koronavirüs tedavisinde etkili olan tek ilaç Deksametazon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • veli : HİÇ GÜVEN VERMİYORSUN SİZ AYLARCA İNSANLARA MASKE TAKTIRMADINIZ FAYDASI YOK DEDİNİZ ŞİMDİ BİR İLAÇ REKLAMI YAPIYORSUNUZ 7 0 Yanıtla
  • Who: Küresel emperyalist güçlere çalışıyorsunuz bir dediğiniz bir dediğinize tutmuyor ne söylerse söylesin inandırıcılığı benim açımdan yok 3 0 Yanıtla
  • Eda: Su adam insanı bunaltıyo ucube gibi bunu görevden alsalar ya 2 0 Yanıtla
  • D.S.O.: Dünya soygun örgütü... 2 0 Yanıtla
  • WHO: Bu açıklama WHO'nun kasası boş olduğunu gösteriyor. O kadar ezikler işte 1 0 Yanıtla
  • Eda: Ne gudubet bir adam 1 0 Yanıtla
  • Defolun gidin: Kesin bir çıkarı vardır bu ilaçtan dsö nün. Önce kaos sonra ticaret. Sonra insanlar sağlık örgütlerine, biri e neden inanmıyor. Bir defolun gidin. Garibanı kemirmek için el birliğiylemi çıkardınız naptonız virüsü. Dünyanın içine ettiniz. Fakiri daha fakir zengini zengin ettini. Kaps yaratıp insanları korkutup her haltı sattınız. İnanmıyoruz sizede ilacınızada. Harcamıyacağım hiç bir ilaca para. 1 0 Yanıtla
  • ..: Aşığı bulacağınız yok. Sars virüsü gibi kendiliğinden biter bu virüs artık. İnsanların inancını ve hevesini kırdınız. Kimsede inanmıyor artık size. Maske, temizlik ve sosyal mesafeyle bu iş olmaz. 100 yıl sonra tüm dünyanın size işi düşmüş. 1 yıl oldu daha aşı ortada yok. Önceden teknoloji yoktu eyvallah. Şimdi herşey var ama yatıyorsunuz ve birşey yapmıyorsunuz. Çocuklarımızı bile göremiyoruz diyen sağlık mensuplarınada derim ki "babanızın hayrına bu işi yapmıyorsunuz. Beğenmiyorsanız istifa edin. Nasıl ki asker vatanı için cepheye gidip savaşıp canını veriyorsa sende mesleğini yapacaksın. Meslek aşkı kalpten gelir. Ağlayarak değil 1 0 Yanıtla
  • Zihni: Dünya sağlık örgütü yalancıdır 1 0 Yanıtla
  • HANLI: Bu adama kesinlikle güvenmiyorum vede gıcık alıyorum! Zamanında çini kapatsa vede böyle bir virüs var deseydi şuan bütün bunlar başımıza gelmeyecekti. Çinin tehidtlerinden dolayı aylarca susmuş bir mahlükat bu adam! Şuan hastenede canımızla uğraşıyoruz bu tip adamların yüzünden! DSÖ işin nedir? Aldığımin parayı neye istinaden alıyorsun? Görevin ne? Herşeyi yalan dolan gerçekten! İnanılmaz vede güvenilmez bir insan! 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement