Düğünde Canlı Bomba Vahşeti - Son Dakika
Dünya

Düğünde Canlı Bomba Vahşeti

Düğünde Canlı Bomba Vahşeti

Afganistan'da düğün salonundaki intihar saldırısında aralarında bir milletvekilinin de bulunduğu 20'den fazla kişi öldü.

14.07.2012 18:16  Güncelleme: 20:41

Afganistan'ın kuzeyindeki Samangan şehrinde, bir düğünü hedef alan intihar eyleminde ülkenin önde gelen milletvekillerinden Ahmet Han dahil en az 22 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

İntihar saldırısının, milletvekili Ahmet Han'ın, Samangani'nin kızının düğününe katıldığı sırada gerçekleşti. Görgü tanıkları, misafir kılığına giren saldırganın Samangani'ye sarıldığı sırada üzerindeki bombaları patlattığını belirtti. Taliban sözcüsü ise saldırıyla ilgileri olmadığını açıkladı. Samangan Emniyet Müdürü Halil Enderabi yaptığı açıklamada, "Bu sabah bir intihar saldırısı meydana geldi. Maalesef milletvekimiz Ahmet Han şehit oldu. Saldırıda şu an itibaren 22 vatandaşımız hayatını kaybetmiş bulunuyor" diye konuştu.

Bu arada, öldürülen milletvekilinin, davetlilerinin rahatsız olmaması için korumalarına güvenlik araması yapmamaları yönünde talimat verdiğini, bu yüzden saldırganın üzerindeki patlayıcıyla Samangani'ye yaklaşabildiği ifade edildi.

TALİBAN ÜSTLENMEDİ

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai saldırıyı lanetleyerek "Afganistan'ın düşmanları bir kez daha ulusal birlik çabasında olan mücahit figürleri hedef aldı" ifadelerinde bulundu.

Özbek kökenli olan Ahmed Han Samangani Afganistan'da binlerce milise yıllarca komutanlık etmiş ve bulunduğu bölgeyi kontrolü altında tutmuştu. Afganistan'daki Özbeklerin lideri Raşit Dostum'a yakın olan Ahmed Han 1980'lerde eski Sovyetler Birliği'ne karşı ve 1996-2001 yılları arasında da Taliban'a karşı savaşmıştı.

Saldırıyı üstlenen olmadı. Taliban sözcüsü Sabiullah Mücahid kendilerinin parmağı olmadığını vurgulayarak "Ahmed Han kuzeyde mücahitlerin nüfuzlu bir komutanıydı ve hiç kuşkusuz düşmanları vardı" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Düğünde Canlı Bomba Vahşeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement