Eski Kosova Başbakanı Beraat Etti - Son Dakika
Dünya

Eski Kosova Başbakanı Beraat Etti

Eski Kosova Başbakanı Beraat Etti

Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde 'Savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlemekten' yargılanan eski Kosova Başbakanı Ramuş Haradinay, beraat etti.

29.11.2012 13:00  Güncelleme: 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda'nın Lahey kentinde eski Yugoslavya için kurulan Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde 'Savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlemekten' yargılanan eski Kosova Başbakanı Ramuş Haradinay, beraat etti.

Kosova Kurtuluş Ordusu'nun (UÇK) eski bölge komutanı olan Haradinay, hakkındaki 1998'de Sırp yönetime karşı mücadele sırasında Sırplar ve yandaşlarına karşı cinayet ve işkence suçlamalarından beraat etti. Ramuş Haradinay'ın 2 silah arkadaşı eski UÇK komutanları Lah Ibrahimay ve Idriz Balay da serbest bırakıldı. 3 yıl süren davada Ramuş Haradinay, 3 Nisan 2008 tarihinde suçsuz bulunarak serbest bırakıldı. Ancak, 21 Temmuz 2010 yılında Lahey Mahkemesi aldığı karar ile bir kez daha Ramuş Haradinay davasını başladı ve dava bügün beraatla sona erdi.

Ramuş Haradinay hakkında verilen beraat kararı, Kosova'da bayram havası yarattı. Yerel saatle 09.00'da Priştine'nin merkezi meydanında toplanan binlerce kişi Ramuş Haradinay'ın beraat kararını kurulan büyük barkovizyondan izledi. Başbakanlık binası önünde toplanan AAk partisi milletvekilleri ve binlerce kişi Ramuş Haradinay'ın serbest bırakılmasını, tezahürat yaparak ve halay çekerek kutladı.

Ramuş Haradinay ve 2 silah arkadaşının Priştine'ye en geç yarın gelmeleri bekleniyor. Kosova'da bayram havası eserken Sırbistan Başbakanı İvica Daçiç, Hollanda'nın Lahey kentinde eski Yugoslavya için kurulan uluslararası savaş suçları mahkemesinin, savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlemekten yargılanan eski Kosova Başbakanı Ramuş Haradinay'ı beraat ettirmesine tepki gösterdi. Daçiç, "Lahey'deki mahkeme, bu kararıyla adalet ve Haradinay'ın masum kurbanlarıyla dalga geçmektedir. Mahkeme, Sırplar'a karşı yeni bir suç işlemektedir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Eski Kosova Başbakanı Beraat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement