ABD'de gıda işleme tesisinde kimyasal sızıntı: 6 ölü, 10 yaralı - Son Dakika
Dünya

ABD'de gıda işleme tesisinde kimyasal sızıntı: 6 ölü, 10 yaralı

ABD'nin Georgia eyaletindeki Gainesville'de bulunan bir gıda işleme tesisinde meydana gelen sıvı nitrojen sızıntısı nedeniyle 6 kişi yaşamını yitirdi. Ölenlerin 5'inin olay yerinde, 1'inin ise acil durum odasında yaşamını yitirdiği öğrenildi. Öte yandan 10 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

28.01.2021 21:36  Güncelleme: 01:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Georgia eyaletine bağlı Atlanta kentinde bulunan Gainesville şehrindeki Prime Pak Foods isimli şirkete ait kümes hayvanlarının bulunduğu tesiste sıvı nitrojen sızıntısı meydana geldi.

6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Hall County İtfaiye Hizmetleri Sözcüsü Zach Brackett yaptığı açıklamada, sızıntının yerel saatle 10.12'de meydana geldiğini ve olay yerine özel koruyucu kıyafetler giyen ekiplerin sevk edildiğini aktardı. Kuzeydoğu Georgia Sağlık Sistemi sözcüsü Beth Downs ise, sızıntı nedeniyle olay yerinde 5, hastaneden ise 1 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

ABD'de atık tesisinde kimyasal sızıntı! Ölü ve yaralılar var

3 YARALININ DURUMU KRİTİK

Yaralıların arasında en az 5 itfaiyecinin bulunduğu açıklanırken, 3 yaralının ise durumunun kritik olduğu bildirildi. Tesiste bulunan yaklaşık 130 çalışan ise sağlık personeli tarafından tedavi edilmek üzere yakınlarda bulunan bir kiliseye nakledildiği, bazılarının ise hastaneye kaldırıldığı aktarıldı.

SIZINTININ NEDENİ BİLİNMİYOR

Sızıntının nedeni henüz bilinmezken, tesis çevresindeki bir okulda dahil olmak üzere çok sayıda tesis güvenli gerekçesi ile kapatıldı. Hall County yetkilileri, sızıntının kontrol altına alındığını açıkladı.



ABD\'de gıda işleme tesisinde kimyasal sızıntı: 6 ölü, 10 yaralı
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya ABD'de gıda işleme tesisinde kimyasal sızıntı: 6 ölü, 10 yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement