Fransa'da üniversiteli genç kendini yaktı: Ölümümden Fransa'nın son 3 cumhurbaşkanı ve AB sorumludur - Son Dakika
Dünya

Fransa'da üniversiteli genç kendini yaktı: Ölümümden Fransa'nın son 3 cumhurbaşkanı ve AB sorumludur

Fransa\'da üniversiteli genç kendini yaktı: Ölümümden Fransa\'nın son 3 cumhurbaşkanı ve AB sorumludur

Fransa'da geçim sıkıntısını çeken üniversiteli bir genç, üniversite restoranının önünde kendini yaktı. Sosyal medya hesabından yazdığı yazıda geçim sıkıntısı çektiğini belirten genç, "Ölümümden Macron, Hollande, Sarkozy ve Avrupa Birliği'ni sorumlu tutuyorum" dedi.

10.11.2019 00:15  Güncelleme: 00:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'nın Lyon kentinde bir üniversite öğrencisi, ekonomik nedenlerden ötürü üniversite restoranının önünde kendini yaktı.

"GEÇİM SIKINTISI ÇEKİYORUM"

Sosyal medya hesabından yazdığı mesajda geçim sıkıntısından şikayet eden öğrenci, "Gelecekle ilgili belirsizliklerden ve ölümümden (Fransa'nın son üç cumhurbaşkanı) Macron, Hollande, Sarkozy ve Avrupa Birliği'ni sorumlu tutuyorum" ifadelerini kullandı.

YÜZDE 90 ORANINDA YANDI

Saint Etienne kentinden 22 yaşındaki öğrenci, kız arkadaşının ambulansı aramasının ardından hastaneye kaldırıldı. Yüzde 90 oranında yandığı öğrenilen genç yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Hayatına son vermek isteyen öğrenci bıraktığı notta ayrıca, "Bizi ayrıştıran faşizmle ve eşitsizliği yaratan liberalizmle mücadele edelim. Son arzum bunlara son verilmesi için arkadaşlarımın bu davayı sürdürmesidir" diye yazdı.

"İNTİHAR GİRİŞİMİ MADDİ SIKINTININ ÖTESİNDE POLİTİK"

Fransa Yükseköğretim Bakanı Frederique Vidal, vakanın duyulmasının ardından Lyon'daki üniversitenin yetkililerinden bilgi aldı. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Konuya ilişkin açıklama yapan öğrenci sendikası Solidaires, "intihar girişiminin maddi sıkıntının ötesinde politik olduğunu" belirtti ve tüm öğrencileri eylem düzenlemek için olayın yaşandığı Crous binasının önünde salı günü toplanmaya çağırdı.

Lyon 2 Üniversitesi ise benzer durumdaki öğrencilere destek için psikolojik danışmanlık hizmeti başlatacağını duyurdu.

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Fransa'da üniversiteli genç kendini yaktı: Ölümümden Fransa'nın son 3 cumhurbaşkanı ve AB sorumludur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement