Geçim Derdi Seçimi Unutturdu - Son Dakika
Dünya

Geçim Derdi Seçimi Unutturdu

Geçim Derdi Seçimi Unutturdu

Yunanistan'da seçmenler, tarihinin en büyük ekonomik krizinin gölgesinde sandık başına gidecek.

04.05.2012 12:41  Güncelleme: 12:47

Yunanistan'da seçmenler, tarihinin en büyük ekonomik krizinin gölgesinde sandık başına gidecek. Komşuda Pazar günü yapılacak milletvekilliği erken genel seçimlerde, siyasi partiler halkın tepkisinden korktuğu için meydan mitingleri düzenleyemiyor. Seçmenlere sosyal medya ve üzerleri tek tek aranarak alındıkları salon toplantılarında ulaşıyor. Batı Trakya'da 20 Türk aday seçimlere katılıyor.

Yunanistan'da yaşanan ekonomik krizden sonra Avrupa Birliği'nin bastırması ile ülkedeki iki büyük siyasi parti PASOK ve Yeni Demokrasi Partisi'nin kurduğu koalisyon hükümetinin de başarılı olamaması üzerine, Pazar günü sandık başına gidecek. Ülkede kayıtlı 9 milyon seçmen 300 sandalyeli parlamentonun yeni üyesini belirleyecek. Seçimlere katılan 37 siyasi parti kampanya süresince meydan mitingi düzenlemedi.

TEPKİDEN ÇEKİNİYORLAR

Yunanistan'da PASOK Lideri Evengelos Venizelos ile Yeni Demokrasi Partisi Genel Başkanı Andonis Samaras başkent Atina ve ülkenin ikinci büyük kenti Selanik'te bu güne kadar meydan mitingi düzenlemedi. Siyasi partiler halkın ekonomik kriz nedeniyle meydan mitinglerde seçmenin karşısına çıkmaktan korkuyor. Bunun yerine sinema salonlarında ve otellerin toplantı salonlarında seçmenleri ile buluşuyor. Bu toplantılara katılanlar da üzerleri tek tek aranarak içeri alınıyor.

AFİŞ ASMAK YASAK

Yunanistan'da seçimlere günler kalmasına rağmen hiçbir siyasi parti ve milletvekili adayı kendilerini tanıtan afiş, bayrak ve broşür bastırmadı. Ülkede billboard ve sokaklara afiş asılmadı. Buna gerekçe olarak 'çevre kirliliğinin önüne geçmek' gerekçe olarak gösterilse de asıl nedenin yaşanan ekonomik sorunlar olduğu bildirildi. Milletvekilleri seçim bölgelerinde seçmenlere ulaşmak için büro da açmadı. Komşu'da milletvekillerinin giriş katında seçim bürosu açmaları yasaklanmasına rağmen, sadece üst katlarda çalışma ofisleri kullanabiliyorlar.

20 TÜRK ADAY VAR

Yunanistan'da seçimlere katılan 37 siyasi parti soydaşların yaşadığı Gümülcine ve İskeçe illerinde toplam 20 Türk aday ile seçmenin karşısına çıktı. Gümülcine'de PASOK Ahmet Hacıosman ile Yeni Demokrasi Partisi'nden ayrılarak Demokrasi İttifakı Partisi'ni kuran eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyani ise İlhan Ahmet'i aday gösterdi. İskeçe'de ise PASOK Burhan Baran'ı, Yeni Demokrasi Partisi Adnan Peçerek, Demokrasi İttifakı Türkeş Hacımemiş'i aday gösterdi.

BATI TRAKYA'DA KRİZİN İZLERİ

Yunanistan'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Gümülcine ve İskeçe, ülkede yaşanan krizin sancıları en fazla hisseden bölge oldu. Gümülcine ve İskeçe'de çok sayıda işyeri kepenk kapattı. Ağırlıklı olarak tarım ile geçinen Batı Trakyalı soydaşlar seçimin yaşanan ekonomik sorunlara çare olmayacağını söyledi.

DERDİMİZ SEÇİM DEĞİL, GEÇİM

Gümülcine'de Türk Gençler Birliği bahçesinde toplanan soydaşlar, ekonomik krizin en çok kendilerini vurduğunu söyleyerek, "Pazar günü yapılacak seçim çare olmayacak. Özellikle Avrupa Birliği'nin tütün ekim alanları ile ilgili kısıtlaması ve bu yıl fiyatların düşük olması bizi zor durumda bıraktı."dediler.

SANDIK BAŞINA GİDİN

Demokrasi İttifakı Milletvekili Adayı İlhan Ahmet, Batı Trakya'da yaşanan yaklaşık 100 bin seçmeni Pazar günü sandık başına gitmeye davet eterek, "Krizden çıkmak için bölgedeki herkesi sandığa gitmeli. Biz bu seçimlerde Türklerin mutla sandığa gitmesini istiyoruz. Seçmen tepkisini sandığa giderek göstermelidir" dedi.

PASOK adayı Ahmet Hacıosman ise, "6 Mayıs seçimleri Yunanistan ve Batı Trakya'daki Türk azınlığı için önem taşımaktadır. Ülkemizdeki ekonomik kriz ülkemizi vurduğu gibi, Batı Trakya Türk azınlığını da ekonomik olarak çökertmiş durumda. Toplumumuz temsilcisiz kalamaz, toplumumuzu temsil edecek sorunlarını Atina'ya taşıyacak çözüm çareleri arayacak bir temsilciye ihtiyacı var. Önümüzdeki 6 Mayısta Batı Trakya Türk azınlığının sandık başına giderek, her ne kadar ekonomik kriz nedeniyle sorunlar yaşasak da bu toplumun temsilcisiz kalmaması için 6 Mayısta sandığa giderek oyumuzu kullanmamız lazım" diye konuştu. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Geçim Derdi Seçimi Unutturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement