Güney Osetya Cumhuriyeti'nde Rusya'ya katılmak için referandum hazırlığı! Gürcistan: Kabul edilemez - Son Dakika
Dünya

Güney Osetya Cumhuriyeti'nde Rusya'ya katılmak için referandum hazırlığı! Gürcistan: Kabul edilemez

Güney Osetya Cumhuriyeti\'nde Rusya\'ya katılmak için referandum hazırlığı! Gürcistan: Kabul edilemez

2008 yılında Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya Cumhuriyeti'nin başkanı Anatoliy Bibilov, Rusya'ya katılmak için referandum düzenlenmesi yönünde adım atacaklarını açıkladı. Gürcistan, bu katılımı kabul etmeyeceklerini duyurdu.

31.03.2022 14:27  Güncelleme: 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş, bölgede de çeşitli gelişmelerin yaşanmasına neden oldu. Rusya'ya yakınlığıyla bilinen ve Gürcistan'dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden sözde Güney Osetya Cumhuriyeti de ayrılık için kolları sıvadı.

"RUSYA İLE BİRLEŞMEK STRATEJİK HEDEFİMİZ"

Sözde Güney Osetya Cumhuriyeti'nin başkanı Anatoliy Bibilov yaptığı açıklamada, Rusya ile birleşmenin stratejik hedefleri olduğunu, bunun için referandum yapmak gerektiğini belirtti. Bibilov "Buna uygun hukuki adımları yakın bir zamanda atacağız." ifadesini kullandı.

Sözde Güney Osetya Cumhuriyeti'nin Rusya'ya katılma hazırlığına Gürcistan'dan sert tepki: Kabul edilemez

"REFERANDUM KABUL EDİLEMEZ"

Bibilov'un bu sözlerine Gürcistan cephesinden tepki gecikmedi. TASS haber ajansının aktardığına göre, Gürcistan Dışişleri Bakanı David Zalkaliani yaptığı açıklamada Gürcistan'ın ayrılıkçı Güney Osetya bölgesinde Rusya'ya katılım konusunda referandum yapılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Sözde Güney Osetya Cumhuriyeti'nin Rusya'ya katılma hazırlığına Gürcistan'dan sert tepki: Kabul edilemez
Gürcistan Dışişleri Bakanı David Zalkaliani

Son Dakika Dünya Güney Osetya Cumhuriyeti'nde Rusya'ya katılmak için referandum hazırlığı! Gürcistan: Kabul edilemez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Caner kayalı: Böyle bir şey asla söz konusu bile olamaz.Bir ülkenin herhangi bir coğrafyası hakkında karar o bölgede yaşayan insanların keyfine bağlı değildir.Devletler bütündür ki bütün ise devlettir.Aksi beyhude bir lagalugadır. 1 0 Yanıtla
  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu
    13:37 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İtalya'nın Venedik şehrindeki Eski Camii'nde düzenlenen 'Yatsı Namazı Buluşması' programında gurbetçilerle bir araya geldi. Erbaş, konuşmasında ibadetin önemini vurgulayarak, dürüstlüğün ve hümanizmin İslam'da aranması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Gazze'deki zulme dikkat çekerek, İslam'ın barış dini olduğunu vurguladı ve Müslümanların İslam'ı güzel bir şekilde temsil etmeleri gerektiğini söyledi.

  • BBC Türkçe, Kahramanmaraş depreminin yıkımını belgeledi
    13:04 BBC Türkçe, Kahramanmaraş depreminin yıkımını belgeledi

    BBC Türkçe ekibi, Kahramanmaraş'ta depremden sonra yaptıkları araştırmalarla Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin belgesel ödülünü kazandı. Ekip, kentteki yıkımı detaylı bir şekilde inceleyerek kamu otoriteleri ve üniversitelerin raporlarını inceledi.


Advertisement