İslam'a Hakaretle Suçlanan Cakarta'nın Hristiyan Valisi Hakim Karşısına Çıktı - Son Dakika
Dünya

İslam'a Hakaretle Suçlanan Cakarta'nın Hristiyan Valisi Hakim Karşısına Çıktı

İslam\'a Hakaretle Suçlanan Cakarta\'nın Hristiyan Valisi Hakim Karşısına Çıktı

Endonezya'da İslam'a hakaretle suçlanan başkent Cakarta'nın Hristiyan Valisi Basuki Tjahaja Purnama hakim karşısına çıktı.

27.12.2016 18:22

Endonezya'da İslam'a hakaretle suçlanan başkent Cakarta'nın Hristiyan Valisi Basuki Tjahaja Purnama hakim karşısına çıktı.

"Ahok" lakaplı vali suçlu bulunması durumunda 5 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Duruşma sırasında bir yanda vali Purnama'ya destek gösterisi diğer yanda valinin istifasını isteyen grupların eylemleri vardı.

Cakarta'nın ilk Çin asıllı ve 50 yıl aradan sonra ilk Hıristiyan valisi olan Purnama, 2014'te göreve gelmişti. 2017 yerel seçimlerinde yeniden aday olmayı planlayan Purnama, "adaylığıma karşı Kur'an'dan delil getirmeye çalışmak insanları aptal yerine koymaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Vali Purnama tepkiler üzerine Müslümanlardan özür dilemiş ancak protesto gösterilerinin önüne geçememişti.

Auteur:

Tags:Gepost: 27 december 2016

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya İslam'a Hakaretle Suçlanan Cakarta'nın Hristiyan Valisi Hakim Karşısına Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement