Japonya'da Şiddetli Fırtına: 6 Ölü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Japonya'da Şiddetli Fırtına: 6 Ölü

Japonya\'da Şiddetli Fırtına: 6 Ölü
07.07.2017 19:55

Japonya'nın güney batısındaki Kyushu bölgesinde etkili olan şiddetli yağışlar ve fırtınada 6 kişi yaşamını yitirdi, 22 kişi kayıp, yüzbinlerce kişi ise evlerinden tahliye edildi.

Japonya'nın güney batısındaki Kyushu bölgesinde etkili olan şiddetli yağışlar ve fırtınada 6 kişi yaşamını yitirdi, 22 kişi kayıp, yüzbinlerce kişi ise evlerinden tahliye edildi.

Dün bastıran şiddetli yağış ve fırtına, 12 saatte güney bölgesini tümüyle etkisi altına aldı. Sel ve çamur baskınları nedeniyle nehirler taştı, köprüler yıkıldı, ağaçlar köklerinden söküldü, evler su altında kaldı.

Yüzlerce kişinin kurtarılması için 12 binin üzerinde asker, polis ve itfaiye eri görev yaptı.

Meteoroloji uzmanları yağışların, Pasifik okyanusundan gelen alçak basınç etkisinin mevsim yağışlarıyla birleşmesi nedeniyle yağışların meydana geldiğini belirtti.

Özellikle Asakura ve Kitakyushu kentlerinde nehirlerin taşması nedeniyle kentte pek çok ev boşaltıldı.

Auteur:

Tags:Gepost: 07 juli 2017

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Japonya'da Şiddetli Fırtına: 6 Ölü - Son Dakika


Advertisement